Reading Time: 4 minute

Dacă te hotărăști să trăiești experiențe inedite, colorate și contrastante pe sub-continentul asiatic, ține minte că sunt cel puțin 10 lucruri pe care trebuie să la știi înainte de a ajunge în India.

Un ținut haotic care oferă un contrast incredibil între priveliști, oameni, mirosuri, sunete și gusturi, pe care îl iubești sau îl urăști, te așteaptă să îl descoperi. Totuși, nu e bine să te arunci cu capul înainte și trebuie să știi câteva lucruri importante înainte de a ajunge aici.
Pe cât de încântătoare poate fi această țară, a doua în lume ca și populație, pe atât de mare poate fi șocul tău când pășești pe pământ indian.

Pentru a avea parte de o călătorie reușită citește mai jos câteva sfaturi esențiale de care trebuie să ții cont când călătoriți în orașele vibrante ale Indiei, pe plajele uluitoare sau în fermecătoarele locații din zona rurală.

10 lucruri pe care trebuie neapărat să le știi înainte de a ajunge în India

Toate vaccinurile la zi

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl știi când îți planifici călătoria în India este că trebuie să iți faci, obligatoriu, toate vaccinurile.

Noi nu avem imunitatea pregătită pentru această zonă de pe planetă și nu e de glumit atunci când poți fi cu ușurință expus la boli foarte periculoase.

Cercetează cu atenție

India îți oferă o gamă variată de destinații pline de viață și atracții de neuitat.

De la temple maiestuoase, repere naturale atrăgătoare, plaje mirifice și orașe pline de viață, te va surprinde cu siguranță. E imposibil să vizitezi toată țara într-o singură călătorie, de aceea e bine să planifici din timp exact ce vrei să vizitezi și cum îți organizezi fiecare pas când te afli acolo.

Pentru a gusta din India clasică, îndreptă-te spre Triunghiul de Aur, care atinge trei dintre cele mai faimoase destinații ale țării: Delhi, Agra și Jaipur.

Poți alege să petreci măcar puțin timp în satele din sudul Indiei pentru a explora plajele uimitoare de-a lungul coastei Goa sau pentru a vizita centrul vibrant al orașului Mumbai.

Regiunea nordică și centrală a Indiei ascunde relicve religioase fascinante, cum ar fi templele de marmură din Rajasthan sau edificiile sculptate din Khajuraho.

Atenție la ce mănânci

„Burta Delhi” nu este doar un mit, ci o adevărată boală cu care pleacă mulți vizitatori după ce se înfruptă cu prea mult curry și gustări de pe stradă.

Deși există șanse mari să te confrunți cu un anumit disconfort gastrointestinal în timp ce ești aici, poți evita boli grave doar fiind atent la tot ceea ce mănânci.

Evită mâncarea de pe strada, mănâncă doar fructe și legume decojite și mâncare care a fost fiartă sau prăjită.

Cel mai important, nu bea niciodată apă de la robinet.

Alege un hotel de cel puțin 3 stele

Acest lucru este valabil mai ales în cazul celor care ajung în India pentru prima dată.

Nu se poate nega faptul că marile orașe ale Indiei pot fi periculoase, așa că rezervarea unui sejur într-un hotel franciză internațională este de preferat. Să nu te aștepți totuși la curățenie extraordinară și să ai mare grijă de lucrurile personale.

Fă multe poze

India este visul oricărui fotograf, profesionist sau amator.

Fotografiile făcute aici vor păstra mereu amintirea unor lucruri pe care nici măcar nu le puteți observa cu atenție din cauza aglomerației.

Un copil care culege fructe, o casă colorată sau o femeie în vârstă care privește pierdută în zare, toate imaginile acestea pe un fond colorat, sunt cadre perfecte pentru cele mai autentice fotografii.

În plus, vei pleca cu fotografii impresionante pentru a împărtăși povești despre aventurile tale incredibile atunci când te întorci acasă.

Deschide-ți mintea

Nimic nu te poate pregăti anticipat pentru traficul din Mumbai sau Delhi, unde ți se va testa răbdarea.

Nu există nicio modalitate de a te pregăti pentru tot ceea ce vei vedea, simți sau auzi în această călătorie contrastantă în care trebuie să accepți, să tolerezi și să nu judeci ceea ce nu poți înțelege dintr-o cultă atât de diferită de cea europeană.

Bani cash

Deși unele zone acceptă carduri de credit, moneda primară din India este numerar – mai ales odată ce ajungi în părțile rurale ale Indiei.

Pentru a evita neplăcerile trebuie să vii pregătit cu numerar pentru taxiuri, restaurant, suveniruri, piețe sau alte cumpărături. Duceți o sumă mare de bani pentru taxiuri și utilaje, pentru restaurante și piețe și mai ales pentru cumpărături.

Explorează în afara orașelor

Casă pentru peste un miliard de locuitori, India poate fi cu siguranță descrisă ca aglomerată, haotică și plină de viață.

Cu toate acestea, cele mai dense populații se găsesc în orașele mari. În loc să iți petreci majoritatea timpului în orașele aglomerate, explorează zonele autentice, ca dealurile din Zanskar sau malurile din Kerala.

Îmbracă-te decent

Cultura Indiei, la fel ca multe alte țări din sud-estul Asiei, este conservatoare, așa că plănuiește-ți garderoba înainte să iți faci bagajele. Ia-ți eșarfe pentru acoperirea brațelor, fuste și pantaloni lungi pentru acoperirea picioarelor atunci când vizitezi locuri religioase și optează pentru tricouri obișnuite în locul decolteului în V.

Atenție la buzunare

Această regulă generală se aplică aproape în fiecare loc pe care îl vizitezi, dar este deosebit de important atunci când călătorești în India. Din cauza nivelului ridicat de sărăcie și a supraaglomerării în unele dintre cele mai mari orașe din India, furtul din buzunare este ceva frecvent.

Reguli de bună purtare

Trebuie să știi că daca pășești într-o locuință tradițională va trebui să te descalți iar dacă ești invitat la masă vei manca cu mâinile goale, fără tacâmuri.

Să nu arăți cu degetul sau cu piciorul, regulă care se aplică și în cazul obiectelor.

Respectă vacile pentru că sunt animalele sacre ale Indiei.

Ești pregătit acum pentru călătoria în India?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here