Reading Time: < 1 minut

O excavare arheologică din Saqqara, Egipt, a dus la descoperirea incredibilă a 59 de sarcofage, precum și a altor artefacte, îngropate acum mai bine de 2.600 de ani. Saqqara a fost un cimitir activ de peste 3.000 de ani, servind drept necropolă pentru Memphis, capitala Egiptului antic. Se spune că descoperirea este una dintre cele mai mari de acest gen.

Sarcofagele au fost găsite în trei bazine diferite și se crede că nu sunt singurele. Majoritatea sarcofagelor găsite conțineau mumii.

În plus, arheologii au descoperit 28 de statuete ale zeului Ptah-Soker și o statuetă de bronz sculptată ornamental a zeului Nefertum, împodobită cu pietre prețioase.

Khaled el-Anany, Ministerul Egiptului pentru Turism și Antichități, a spus: „Consider că acesta este începutul unei mari descoperiri”.

Sarcofagele sunt acum expuse și unul a fost deschis, astfel încât reporterii să poată vedea mumia din interior. Studiile inițiale au arătat că sicriele decorate au fost concepute pentru preoți, înalți oficiali și elite din perioada târzie, care a variat între 664 și 525 î.Hr.

Potrivit el-Anany, descoperirile vor fi prezentate la noul Grand Egyptian Museum, care este în prezent construit în Giza, alături de alte 30 de sicrie vechi din lemn descoperite în Luxor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here