Reading Time: 3 minute

Planifici o excursie în îndepărtata Australie? Înainte de a-ți împacheta bagajele, există câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoști despre „pământul de jos”, iar noi îți recomandăm să citești 7 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a ajunge în Australia.

Sydney nu este capitala Australiei

Este o concepție greșită, foarte comună, că Sydney este capitala Australiei datorită popularității sale. Cu toate acestea, Canberra este de fapt capitala. Australia a devenit națiune independentă în 1901, iar Melbourne a fost declarată inițial capitală națională a țării, dar apoi, în 1927, s-a decis ca orașul Canberra să devină orașul național al Australiei și a rămas așa de atunci.

Călătoriile pe continent

Cel mai simplu mod de a călători în jurul Australiei ar fi cu avionul, deoarece poți acoperi distanțe lungi în timp scurt. Cu toate acestea, biletele de avion pot fi foarte scumpe.

Există și alte modalități de a călători în jurul Australiei, de exemplu, călătoria cu autobuzul este confortabilă și oferă diverse beneficii, cum ar fi aer condiționat și Wi-Fi gratuit.

Greyhound este operatorul național de autobuze din Australia. Dacă nu te caracterizează călătoria cu autobuzul, există companii de închiriat mașini potrivite nevoilor tale.

A te deplasa cu trenul este cel mai convenabil și mai accesibil mod de a te asigura că te vei bucura de fiecare clipă a călătoriilor tale pe continentul australian. Există diverse rute feroviare care circulă prin orașe și ținuturi pictate parcă, care oferă experiențe uluitoare.

A close up of a desert field with a mountain in the background

Description automatically generated

Vremea în Australia – Vara este iarna

Vremea diferă în toate cele opt state din Australia în care te afli.

Din decembrie până în februarie este vară, ceea ce face ca aceste luni să fie perfecte pentru a călători dacă dorești să te bucuri de activitățile specifice vremii calde pe care Australia le are de oferit. Temperaturile pot fi foarte ridicate, așa că este mai bine să te asiguri că ai mereu protecție solară.

Din iunie până în august, va fi iarnă, când zăpada cade în mod regulat în statul Victoria, așa că dacă schiul este o activitate preferată, atunci aceste luni ar fi perfecte pentru a călători în Australia.

Temperaturile variază de la maxim 36 de grade până la minim 9 grade, toate în funcție de statul pe care dorești să îl vizitezi.

Limbi vorbite în Australia

Limba engleză este limba națională a Australiei, așa că poți fi sigur că atunci când călătorești în Australia, nu va exista o mare barieră în comunicare.

Engleza australiană are un accent și un vocabular unic cu care te vei obișnui, probabil, doar înainte să pleci.

Cu toate acestea, vorbitorii nativi de engleză ar trebui să înțeleagă australienii relativ ușor.

În afară de engleză, cele mai recente date din Australia sugerează că peste 200 de limbi diferite sunt vorbite acolo și a doua cea mai vorbită limbă, dupa engleză, este madarina.

Underwater view of a coral

Description automatically generated

Animale periculoase în Australia

Unele dintre cele mai periculoase animale din lume trăiesc în Australia. Aceste animale includ rechini, păianjeni, crocodili și cei mai veninoși șerpi.

Australia este cunoscută pentru unii dintre cei mai mortali șerpi din lume. Șarpele cel mai veninos din lume se numește taipan. El poate fi localizat în deșertul îndepărtat din sud-vestul Queensland-ului dar până în prezent nu există înregistrări de decese provocate de această specie. Cu toate acestea, o mușcătură conține suficient venin pentru a ucide orice specie aproape instantaneu – inclusiv oamenii!

Indigenii australieni

Australienii autohtoni e termenul folosit pentru indigenii din Australia. Printre aborigeni se numără indigenii australieni, tasmanieni și tiwi.

Aborigenii trăiesc în Australia de peste 50 000 de ani și reprezintă cea mai mare parte a istoriei și culturii australiene. Ei trăiesc în partea de nord a țării și în timp ce vizitezi cultura cea mai înțeleaptă de pe pamant, asigură-te ca ai suficente informații din muzeele autohtone, cărți și arta indigena, pentru a înțelege cultura si obiceiurile.

A picture containing person, tree, outdoor, man

Description automatically generated

Ce trebuie neapărat să vizitezi

Există o mulțime de locuri interesante de vizitat atunci când ajungi Australia, dar dacă ar trebui să le restrângem la doar câteva, acestea sunt cele mai impresionante:

  • Opera din Sydney
  • Podul portului sydney
  • Parcul Național Munții Albastri
  • Parcul Național Uluru-Kata Tjuta
  • Parcul maritim Marea Bariera de Corali

Te-am facut curios?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here