Reading Time: 4 minute

Daca tot am ajuns în Dubai parca îmi părea rău să nu dau și o fuga până în Abu Dhabi. Am fost inspirată că am rezervat un hotel în zona Al Barsha lângă Mall of the Emirates, o zona din care ajungeam rapid în toate punctele de interes din Dubai, cu ajutorul metroului sau a taxiurilor care aveau la dispoziție șapte benzi pe sens.

Întâmplarea a făcut că în recepția hotelului să întâlnim doua familii de romani.Eu nu pot rezista tentației să trec pe lângă conalionalii mei fară să salut. Atât mi-a trebuit! Oamenii erau mai vorbareți și mai lăudăroși decât mine! I-am descusut pe toate părțile iar ei răspundeau satisfăcuți: „Daa, pai cum să nu..am fost și acolo și acolo”. „Ooo, foarte bine!” zic, „Dar în Abu Dhabi ați fost?” „Bineînțeles!” Îmi răspunse una dintre doamne. „Sunt sigura că ați băut și o cafeluță cu praf de aur în Emirates Palace”, îi spun eu iscoditoare. „Ba chiar doua!” îmi raspunde doamna, bucuroasa și puțin uimita că știam și eu de renumita cafea aurita.. dar mai mult că sigur când vă ajunge acasă vă face senzație povestindu-le prietenilor, ce a experimentat ea în Emirate.

Din discuția cu ei am aflat că la aprox 400m de hotel era un Rent a car, de unde au închiriat mașină la un preț rezonabil, chiar negociat, așa au ajuns să viziteze și orașul Abu Dhabi. Când obții o informație prețioasă, nu poți decât să profiți de ea. A doua zi de dimineața eram la biroul de închiriat să preluam mașină. Eram patru adulți cu un bebe. Băieții au stat în fata, (pilotul și copilotul) s-au încurcat de doua ori în buclele ce conduceau spre autostrada, odată intrați am ținut-o glonț până în Abu Dhabi. Orașul este frumos, curat, aerisit. Cu mult mai multa verdeață decât în Dubai.

Am trecut pe lângă Ferrari World Abu Dhabi, un parc de distracțîi de pe insula Yas. Este primul parc tematic marca Ferrari, cea mai mare structură de cadru spațial construită vreodată. Cel mai rapid rollercoaster din lume: Formula Rossa. Prinde o viteză de 240 de km/h în doar 4 secunde! Iubitorilor de adrenalina, aici este de noi!

O alta construcție ce face să leviteze de admirație oricare arhitect este clădirea Louvre, iar operele de arta din interiorul muzeului iți taie răsuflarea! Având doar o zi la dispoziție ne-am dorit să vedem cât mai multe obiective turistice, dar cum socoteala de-a acasă nu se potrivește cu cea din târg, am ajuns vrând-nevrand înMall pentru a cumpără pantaloni lungi bărbaților noștri dragi. Din cauza lor am fost refuzați politcos la intrarea în curtea Emirates Palace, un hotel/palat ce-și respecta eticheta și nu permite accesul bărbaților în pantaloni scurți. Nu mă pot plânge prea tare, orice vizita în Mall este binevenita pentru o „shopaholica”.

Întorși la Emirates Palace am parcat mașină în parcarea subterana, unde m-am simțit că la un showroom auto. În hotelul Emirates Palace era o atmosfera zen, se auzea o muzica în surdina, inintand prin lobby am ajuns la alt lobby, unde o fata drăguță canta la pian. O cofetărie te ademenea cu cele mai apetisante și exclusiviste prăjituri, de pe care nu lipseau foitele de aur. Palatul este spectaculos, chiar opulent aș putea spune.

Vis a vis de Emirates Palace se afla Ethiad Towers, zgârie norii Abu Dhabi- ului. Promenada din zona Corniche este numai buna de luat la pas, pentru plimbări romantice. Cea mai frumoasa moschee pe care am văzut-o vreodată este moscheea Sheikh Zayed. Construcția este de un alb orbitor, aproape totul este acoperit de marmura! Moscheea are cel mai mare covor din lume ce măsoară peste 5 mii de metri pătrați, candelabre imense, împodobite cu cristale Swarovski, iar pe acoperiș se află mai multe domuri. Experiență din Abu Dhabi m-a făcut să-mi doresc să revin în Emirate!

P.S Povestea s-a intamplat in 2013, fotografiile sunt din 2013. Am ajuns seara la moschee, pe timpul acela turistii aveau acces in interior pe covor. Am mai fost in Abu Dhai si in 2019, am facut fotografii pe lumina. Va transmit maine si cateva fotografii frumoase din 2019, cu moscheea fotografiata pe lumina, sa coincida cu albul orbitor din poveste.

Autor: Mariana Mardare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here