Reading Time: 2 minute

O insulă privată din Irlanda a fost vânduta cu peste 5 milioane de lire sterline (6,4 milioane de dolari) unui cumpărător european care a văzut doar un videoclip înainte de a o achiziționa, din cauza restricțiilor de călătorie cauzate de pandemia COVID-19. Numită Horse, insula de 157 acri este situată în largul coastei Schull, în West Cork.

Insula Horse are o istorie bogată, având o industrie de cupru înfloritoare între 1820 și 1874. În 1841, populația insulei a atins 137 de persoane, majoritatea fiind angajate în mine. Până în 1965, toți locuitorii au plecat, dar unele dintre ruinele satului vechi și ale caselor managerilor pot fi găsite în continuare pe insulă.

Are un peisaj natural, accidentat, incluzând trei plaje de nisip populate de foci, pășuni agricole și faună naturală. Casa principală de 1371 mp are șase dormitoare și există două căsuțe de oaspeți cu trei dormitoare, două cu două dormitoare și două camere. Toate proprietățile au vedere la Golful Atlantic și Roaring Water Bay, unde oaspeții pot înota și scufunda printre delfini.

Există un debarcader privat pentru acostarea de feriboturi și bărci private, un helipad, o casă de jocuri și sală de sport, un teren de tenis și un loc de joc într-o epava. În întregime de sine stătătoare, insula dispune și de sisteme proprii de electricitate, apă și canalizare, precum și drumuri private care oferă acces la toate zonele insulei. Achiziția s-a făcut după luni de negocieri în timpul blocării coronavirusului.

Cu restricții la întâlniri și călătorii, negocierile au fost purtate în principal prin WhatsApp cu clientul, care nu vorbește engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here