Reading Time: < 1 minut

Lufthansa și-a extins centrul de testare Covid-19 de pe aeroportul din Frankfurt după ce a efectuat peste 150.000 de teste în iulie și august.

Extinderea înseamnă că Frankfurt poate testa acum peste 10.000 de pasageri pe zi, 97% din rezultate fiind primite în 24 de ore în august. Facilitatea este administrată împreună cu partenerul comercial Centogene și a fost lansată în iunie.

În medie, doar 1% din eșantioanele luate au dat rezultate pozitive în ultimele șase săptămâni.

Lufthansa a spus: „Pasagerii care s-au înscris în avans au așteptat aproximativ 20 de minute înainte de a fi testați. Majoritatea acestor pasageri călătoreau din Spania, urmată de SUA, Turcia și Croația.

„Aproximativ 50.000 dintre acești pasageri au fost testați înainte de plecare, inclusiv către China și Dubai, unde un rezultat negativ al testului este obligatoriu pentru intrare.

„Populația generală din regiunea mai largă a Frankfurtului a fost, de asemenea, încurajată să utilizeze centrul de testare și, de la mijlocul lunii august, s-a deschis și un centru de testare suplimentar pe aeroportul din Hamburg.”

În medie, aproximativ 4.500 de teste pe zi au fost efectuate la Frankfurt în lunile iulie și august, iar extinderea înseamnă mai mult decât dublarea capacității.

Lufthansa a spus că acest lucru este în prezent „mai mult decât suficient în perioadele de cerere mare”. Benzi rapide speciale sunt disponibile pentru clienții Lufthansa, călătorii de afaceri și călători la first class.

„Este corect ca strategia de testare pentru călătorii din țările cu risc crescut să fie menținută în septembrie”, a declarat Christina Foerster, purtător de cuvânt al Grupului Lufthansa.

„În loc să se desființeze testele din octombrie și să se demonteze infrastructura de testare stabilită cu succes pe aeroporturi, capacitățile de testare existente ar trebui extinse și utilizate și mai mult”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here