Reading Time: < 1 minut

Cultura cannabis nu este cu siguranță singurul motiv pentru a vizita Amsterdamul, dar este de top pentru mulți vizitatori ai orașului – dar nu pentru mult timp. Într-un efort de a combate overturismul, Amsterdam a împiedicat deja deschiderea în centrul său istoric a magazinelor noi destinate turiștilor, a limitat Airbnbs în mai multe districte, a interzis tururile cu ghid în cartierul roșu și acum vrea să interzică vizitatorilor străini cafenele (cafenele cu ierburi) odată cu reluarea călătoriilor internaționale.

Recent, Femke Halsema, primarul orașului, a lansat un plan în care numai rezidenții olandezi ar fi autorizați să intre în cele 166 de cafenele din Amsterdam. Halsema a declarat într-un comunicat: „Amsterdam este un oraș internațional și dorim să atragem turiști, dar pentru bogăția, frumusețea și instituțiile sale culturale”. Potrivit CNN, într-un sondaj din 2019 care a chestionat 1.100 de vizitatori internaționali cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani în Amsterdam, 57 la sută au declarat că magazinele de cafea reprezintă o parte importantă a motivelor pentru care vizitează orașul, în timp ce 34 la sută au spus că nu vor vizita la fel de des dacă nu pot merge la cafenele și 11% au spus că nu vor vizita deloc orașul.

Interdicția, care ar începe în 2022, ar fi o încercare de a menține turismul în oraș mai ușor de gestionat și de a combate criminalitatea organizată. O interdicție similară există deja la Maastricht, în sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here