Reading Time: 2 minute

Autoritățile din SUA sunt în alertă după ce oficiali din statul Washington au anunţat sâmbătă că două din cele trei cazuri de coronavirus raportate în acest stat federal american au avut legături cu un sanatoriu din oraşul Kirkland. Potrivit autorităților americane, alte 52 de persoane, rezidenţi şi angajaţi ai aceluiaşi centru medical, prezintă unele simptome ale infectării cu Covid-19, informează Reuters, citat de Agerpres.

 

Tot sâmbătă, un pacient din statul Washington, infectat cu coronavirus a murit. Nu s-a stabilit însă o legătură a primei victime din SUA cu acest sanatoriu, însă o anchetă epidemiologică a fost deja declanșată. Pacientul decedat era un bărbat în jurul vârstei de 50 de ani, care prezenta anumite afecţiuni preexistente. Anunțul decesului a fost făcutchiar de președintele Donald Trump, într-o conferință de presă. Victima locuia în King County, comitat din statul Washington, şi a fost una din cele 22 de persoane diagnosticate oficial cu coronavirus pe teritoriul Statelor Unite. 

Potrivit presei americane, Jeff Duchin, un expert din domeniul sănătăţii din Seattle a făcut publică informația că 27 de rezidenţi şi 25 de angajaţi ai centrului de tratament Life Care din oraşul Kirkland prezintă simptomele infectării cu Covid-19.

Autoritățile din SUA sunt în alertă-70 de cazuri de coronavirus confirmate

Ultimele date publicate de autoritățile din SUA arată că 70 de americani au virusul din China însă nu este clar cine este pacientul 0 și cum a ajuns virusul în America. Vicepreședintele Mike Pense, responsabil cu gestionarea crizei legate de coronavirus a anunțat sâmbătă o serie de restricții de călătorie. Persoanele care au vizitat Iranul în ultimele două săptămâni au primit interdicția de a reveni în SUA. Totodată, au fost deja emise antenționări de călătorie pentru Coreea de Sud și Italia.

Pe de altă parte, președintele Donald Trump a profitat de ocazie pentru a atinge din nou un subiect sensibil. A dat de înțeles că ar putea închide granița cu Mexicul. „Ne uităm la granița de sud. De fapt, avem niște oameni acolo chiar acum și da, ne gândim la (închiderea – n.r.) graniței de sud”, a spus președintele.

Jurnaliștii i-au atras atenți însă că Mexicul are în acest moment mai puține cazuri de coronavirus decât SUA. Trump și-a regândit ulterior poziția spunând că speră că nu va fi nevoie de o asemenea măsură, anunță CNN.

    

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here