Cănd vom mai pleca în vacanță? Interviu cu Mădălin Măncilă, expert turism

0
655
Reading Time: 2 minute

Pentru că sunt puțini cei care își fac rezervări last minute, cu siguranță că în această perioadă tot mai mulți sunt într-o mare dilemă legată de vacanțele pe care și le-au rezervat.

Pentru a raspunde la întrebările pe care cei care iubesc să călătorească  le au în această privință și ținând cont de situația generata de pandemia de coronavirus, noi ne-am gândit să vă venim în ajutor, invitând un expert în domeniul turismului care să ofere opinii și sfaturi avizate celor interesați.

Mădălin Măncilă, cunoscutul blogger, a răspuns întrebărilor echipei Paginii de Travel vorbind despre poziția agenților de turism în această perioadă când se anulează și se amână călătorii. Aflăm, așadar, că aceștia depun eforturi susținute pentru siguranța turiștilor și a serviciilor oferite acestora.

Cum ofertele de early booking pentru vacanțele de vară au început din octombrie sau noiembrie, agenții de turism se află în momentul actual într-o poziție delicată încercând să găsească soluții optime atât pentru furnizori, dar mai cu seamă pentru turiști.

Mădălin Măncilă ne explică fluxul banilor pe care turiștii i-au invetit deja în viitoarele vacanțe atunci când au făcut rezervări, flux care implică nu numai  turiștii și agențiile, dar și hotelierii, restaurantele, serviciile de transport și altele. 

În acest sens, recomandarea bloggerului și anteprenorului Mădălin Măncilă adresată turiștilor, este aceea de a nu renunța la vacanțele lor, ci de a le amână pentru perioadele viitoare când acestea vor fi posibile.

Acesta recomandă totodată, ca în această perioadă, caracterizată prin lipsa de perspectivă pe termen scurt și mediu, să încercăm să ne focalizăm pe sănătatea noastră și a familiei și pe respectarea recomandărilor venite din partea autorităților.

Mădălin Măncilă consideră că este greu de estimat un moment în timp când lucrurile vor reveni la normal, dar acesta îndeamnă la răbdare și la o gândire pozitivă.

Un lucru pe care totuși îl estimează este dorința mare a oamenilor de a călători pe viitor, dar consideră totuși că din punct de vedere logistic trecerea către normalitate se va face treptat.

Mădălin Măncilă prevede o explozie ulterioară pandemiei de coronavirus în ceea ce privește călătoriile de business și mai preconiozeaza că turiștii vor alege acele destinații care vor avea un potențial mai ridicat de a inspira încredere și de a genera credibilitate pe zona medicală.

Cunoscutul blogger consideră că această perioadă de izolare îi va determina pe turiști să puna mai mult accent pe obiectivele turistice, care înainte erau ușor accesibile și la îndemână, iar acum nu mai pot fi vizitate.  Așadar, acesta este de părere  că oamenii vor ține seama mai mult de acum în acolo de aceste lucruri atunci când își vor planifica vacanțele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here