Reading Time: 2 minute

A fost un sezon estival greu încercat: avertismente de călătorie, măsuri Corona și cererea numeroaselor guverne de a lua vacanțe în propria țară. Un apel pe care l-au urmat mulți oameni. Rezervările au scăzut dramatic în toată lumea. Apelurile de a rămâne acasă au avut în mod natural un impact negativ asupra industriei turismului global. Care este viitorul călătoriei?

Unii experți atrag atenția asupra exemplului Italiei. Țara a fost puternic zguduită de primul val. Prin urmare, majoritatea italienilor au decis anul acesta să nu călătorească deloc și și-au petrecut vacanțele acasă. Drept urmare, numărul cazurilor din Italia este acum gestionabil. Dacă țara nu ar fi solicitat ca vacanțele să fie petrecute acasă, consecințele nu ar fi fost până acum relativ evidente.

Deși turismul nu este singurul responsabil pentru creșterea recentă a infecțiilor, mobilitatea este un factor esențial în răspândirea virusului.

Un lucru este sigur pentru experții în turism în orice caz: pe termen mediu, multe se vor schimba. Turismul post-Covid nu va fi același cu cel pe care l-am cunoscut până acum. Cu cât durează mai mult criza, cu atât schimbarea este mai durabilă și mai gravă. Călătoriile de afaceri, croazierele și călătoriile în oraș vor fi cele mai afectate. Companiile recunosc că multe călătorii pot fi înlocuite cu întâlniri online la un cost redus. Pe de altă parte, excursiile în oraș sunt în scădere, deoarece mulțimile de oameni sunt evitate de consumatori pe cât posibil. Orașele sunt considerate zone de risc pentru mulți călători. Turismul post-Covid nu va fi același cu cel pe care l-am cunoscut.

După ani de boom, croazierele se confruntă, de asemenea, cu o reorientare. Există o teamă a celor care care vor merge pe o navă din nou iar companiilor de transport maritim le este dificil să câștige noi clienți. Prin urmare, tendința se îndepărtează de gigantismul din ultimii ani, în care se construiau încă nave mari. Viitorul aparține navelor mai mici, cu mai puțini pasageri.

Experții prezic că va trece mult timp până când oamenii vor întreprinde din nou călătorii pe distanțe lungi. Este probabil ca viitorul călătoriilor să se concentreze pe distanțe mai mici. Prin urmare, vacanțele vor avea loc în principal în țări care se află pe distanțe scurte și medii iar regiunile ar trebui să se reorganizeze și să dezvolte o nouă piață. Astfel, turismul interior-european va deveni mai important, iar turismul interior-asiatic va deveni mai important în Asia.

Faptul că oamenii vor să renunțe complet la călătorii în viitor nu este de conceput. Va crea această criză și oportunități pentru turism? Absolut. La urma urmei, turismul de masă, în special, fusese deja dezbătut înaintea Corona. Tot ceea ce se îndreaptă acum către durabilitate ar putea beneficia de aceasta. De asemenea, criza a arătat clar oamenilor ce înseamnă cu adevărat libertatea de călătorie. Înainte de Corona, mulți dintre noi am zburat la Barcelona pentru un weekend, cu bani puțini, fără să ne gândim prea mult. Asta se va schimba. În parte, deoarece călătoriile vor deveni mai scumpe pe termen mediu. Și experții sunt, de asemenea, convinși că conștientizarea populației cu privire la călătorii va crește din nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here