Reading Time: 3 minute

Nu este un secret că avioanele și aeroporturile, sunt unele dintre locurile cele mai pline de germeni, pe care le vizitați. De la coșurile în care îți pui bagajele la buzunarul spătarului, zborul te expune la mai mulți germeni și agenți patogeni decât te-ai putea aștepta.

Site-ul TravelMath a efectuat un studiu care a constatat că majoritatea suprafețelor tactile din aeroporturi și avioane sunt cele mai murdare. În timp ce Canadian Broadcasting Company a prezentat o examinare celor mai murdare suprafețe dintr- un avion după ce a prelevat mostre din 18 avioane de la trei mari companii aeriene canadiene.

Rezultatele fiecărui studiu variază, dar au luat suficiente bacterii (inclusiv E. coli) pentru a vă convinge să ștergeți aceste suprafețe germinale:

Tetiera

Studiul „Marketplace” a constatat că tetiera este cea mai contaminată suprafață din avioanele testate. Alături de bacteriile aerobe, testerii au găsit dovezi ale E. coli pe tetiere. Celulele pielii și bacteriile din cap, haină sau pălărie sunt transferate pe tetieră, iar pentru scaunele de culoar, oamenii își așează adesea mâinile pe acestea pentru a se echilibra. Deși este greu să eviți să le folosești, dă tetierei o dezinfectare bună înainte de a pune capul pe ea. De asemenea, trebuie să evitați să vă așezați fața și mâinile pe ea.

Buzunarele de spătar

Gândiți-vă la tipurile de lucruri pe care le puneți în buzunarul spătarului scaunului. Coji de banane, sticle vechi de apă, resturi de mâncare – practic orice gunoi pe care nu doriți să îl țineți în mână ajunge într-un buzunar de spătar. Însoțitorii de zbor au raportat, de asemenea, că au văzut tampoane uzate și scutece murdare în buzunarele din spate! Având în vedere acest lucru, nu este de mirare că buzunarul este una dintre cele mai germinate suprafețe ale avionului. Au fost găsite dovezi ale E. coli, mucegai și bacteriilor aerobe. Deoarece buzunarele sunt atât de adânci, poate fi dificil să le curățați.

Ca atare, este mai bine să evitați utilizarea lor, dacă este posibil, dacă faceți acest lucru, utilizați igienizant pentru mâini după ce ați recuperat ceea ce aveți nevoie sau asigurați-vă că vă țineți mâinile departe de gură și față.

Masa pentru tavă

În mod uimitor, mesele pentru tăvi din avioane au de aproape 10 ori mai multe bacterii decât butonul toaletei, conform studiului TravelMath. Studiul „Marketplace” a găsit, de asemenea, dovezi ale mucegaiului și ale altor bacterii. Din fericire, mesele se șterg foarte ușor. Asigurați-vă că ați curățat orice parte a mesei pe care ați putea-o atinge împreună cu ecranul spătarului scaunului (dacă există).

Butonul dozatorului de apă

Aceasta a fost următoarea cea mai infectată dintre suprafețe testate în studiul TravelMath, cu aproximativ jumătate din cantitatea de bacterii găsite pe mesele de tavă. Dacă dumneavoastră sau copiii dvs. veți folosi dozatorul de apă din aeroport, luați în considerare acoperirea butonului cu un șervețel sau utilizarea imediată a igienizantului pentru mâini.

Aerisirea din tavan

După ce ați șters masa tăvii, acordați o atenție aerisirii. Pasagerii o ating constant pentru a regla debitul de aer și temperatura și, ca orice aerisire, poate deveni incredibil de murdară.

Butonul de chiuvetă la toaletă

Deși s-ar putea să vă surprindă că acest loc nu a fost cel mai germinativ dintre toate, totuși merită atenție. Dacă trebuie apăsat butonul, ștergeți-l în prealabil sau spălați-vă bine mâna după ce ați folosit baia.

Catarama centurii de siguranță

Toată lumea atinge catarama centurii de siguranță de mai multe ori în timpul unui zbor, așa că are sens să prindă bacterii.

Încuietoarea ușii de la baie

Același lucru este valabil și pentru încuietoarea de la toaletă. De fiecare dată când atingeți una, trebuie să vă spălați pe mâini sau să folosiți dezinfectantul. Mai ales că aproape 20% dintre pasageri nu se spală pe mâini după ce au folosit baia.

Ce trebuie să faceți cu aceste suprafețe contaminate

Când călătoriți prin aeroport, faceți tot posibilul pentru a evita să vă atingeți fața și gura fără să vă spălați mâinile sau să folosiți mai întâi dezinfectant pentru mâini. Poate părea o problemă, dar ar trebui să vă asigurați că vă spălați din nou pe mâini înainte de a mânca la un restaurant de la aeroport.

Odată ce v-ați găsit scaunul, utilizați un șervețel dezinfectant (orice lucru care poate ucide bacteriile și virușii va funcționa) pentru a curăța orice suprafață netedă începând cu masa tăvii. După ce ați șters masa tăvii, vă puteți îndrepta atenția asupra cataramelor și cotierelor. Pentru avioanele cu buzunare din plastic la spătar și scaune din piele, puteți oferi, de asemenea, acelor suprafețe o ștergere. Nu uitați să utilizați dezinfectant pentru mâini după ce ați terminat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here