Reading Time: < 1 minut

Frontierile din Chile au fost închise turismului din 17 martie din cauza pandemiei COVID-19. Acum, un nou decret este stabilit pentru redeschiderea frontierelor către turismul internațional la sfârșitul lunii, a relatat ziarul chilian La Tercera.

Relaxarea treptată va începe cu deschiderea frontierelor aeriene la sfârșitul lunii, prin Aeroportul Arturo Merino Benítez din Santiago, fără restricții cu privire la țările ale căror turiști pot intra.

Înainte de intrarea în Chile, călătorii trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere care să detalieze originea și destinația intenționată, starea lor de sănătate și potențialele simptome COVID-19. De asemenea, trebuie să furnizeze rezultatele unui test negativ COVID-19 PCR, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Dacă este furnizat testul negativ, nu este necesară nici o perioadă de carantină, deși vi se va cere să descărcați o aplicație care vă va monitoriza sănătatea zilnic timp de 14 zile.

Paula Daza, de la Ministerul Sănătății din Chile, a declarat: „Cel mai important lucru este principiul trasabilității și trebuie să-l implementăm foarte bine înainte de a deschide granițele: toți oamenii care intră în țară, chilienii și străinii, vor fi sub o Perioadă de supraveghere de 14 zile. Vor trebui să-și raporteze simptomele și locația.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here