Reading Time: 2 minute

Cu doar 939 de cazuri totale și 17 decese cauzate de COVID19, insula mediteraneană Cipru a avut un rezultat considerabil mai bun decât multe alte țări atunci când vine vorba de răspândirea noului coronavirus. Pe măsură ce țările din întreaga lume încep să se redeschidă, Cipru a le-a urmat exemplul, deoarece nu sunt înregistrate cazuri noi de virus.

Potrivit Reuters, țara se pregătește pentru redeschiderea aeroporturilor către vizitatorii internaționali la 9 iunie, relaxând treptat restricțiile. În cadrul unei conferințe on-line privind turismul, ministrul adjunct al turismului, Savvas Perdios, a declarat: „Ne așteptăm la o reținere completă a virusului până la sfârșitul acestei săptămâni, ceea ce înseamnă că pe 9 iunie ne vom deschide din nou aeroporturile pentru afaceri ca de obicei și este foarte foarte important.” Primele măsuri din Cipru s-au dovedit de succes în stoparea răspândirii virusului, țara închizând granițele în martie precum și traficul aerian comercial.

Cipru a efectuat o evaluare a riscurilor pentru țările cu condiții epidemiologice similare în vederea redeschiderii aeroporturilor din Larnaca și Paphos. Țările au fost repartizate în două categorii diferite, A (Grecia, Malta, Bulgaria, Norvegia, Austria, Finlanda, Slovenia, Ungaria, Israel, Danemarca, Germania, Slovacia, Lituania) și B (Elveția, Polonia, România, Croația, Estonia, Cehia). Faza A va dura între 9 și 19 iunie în timp ce faza B începe de la 20 iunie.

În faza A, călătorii din ambele categorii trebuie să prezinte un certificat de testare dintr-un laborator acreditat care să arate un rezultat negativ înainte de a li se permite să urce la bordul aeronavei, testul având loc cu 72 de ore înainte de plecare. Cetățenii ciprioți și rezidenții permanenți din Cipru pot suferi alternativ testarea de laborator la sosirea lor în Cipru. Lor li se va cere să rămână izolați acasă până la anunțarea rezultatelor.

În faza B, pasagerilor care provin din țări incluse în categoria A nu li se va cere să aducă un certificat de testare de laborator. Pentru pasagerii care provin din țări incluse în categoria B, se aplică aceeași cerință ca și pentru toți pasagerii din prima fază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here