Reading Time: < 1 minut

Cipru urmează să lanseze noi cerințe de intrare specifice, în speranța de a-și redeschide granițele în primăvară, pe măsură ce se apropie perspectiva vaccinării masive împotriva Covid.

Săptămâna trecută, ministrul transporturilor, Yiannis Karousos, a declarat că un nou „plan de acțiune” Covid va intra în vigoare de la 1 martie 2021.

Noile măsuri, a spus Karousos, vor permite „reluarea treptată a zborurilor și redeschiderea aeroporturilor” în conformitate cu patru categorii de coduri de culori aplicate tuturor piețelor sursă.

Oricine a fost vaccinat va fi scutit de a furniza dovezi ale unui test Covid negativ înainte de călătorie sau de a efectua un test la sosire conform unei prevederi explicite din planul de acțiune.

Conform propunerilor, aprobate de consiliul de miniștri pe 3 decembrie, clasificarea pe trei niveluri va fi extinsă la patru niveluri, cei care sosesc din țările „verzi” fiind scutiți de orice restricții.

Călătorii care sosesc din țările portocalii vor trebui să furnizeze dovezi ale unui test PCR negativ efectuat cu până la 72 de ore înainte de plecare, în timp ce cei care sosesc din țările roșii vor trebui să efectueze un test înainte de a călători și la sosire.

O nouă categorie „gri” va solicita călătorilor test negativ efectuat cu până la 72 de ore înainte de plecare și, de asemenea, să se autoizoleze la sosire, în conformitate cu recomandările ministerului sănătății.

Aceste categorii se vor alinia la cele dictate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor. Pentru acele țări care nu au fost evaluate de centru, categoriile vor fi atribuite de către ministerul sănătății din Cipru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here