Reading Time: 2 minute

Un băiat de trei ani și familia sa au fost debarcați dintr-un zbor Southwest Airlines când a refuzat să poarte o mască de față în timpul zborului.

Mama, Alyssa Sadler, călătorea împreună cu fiul ei de trei ani și fiica de un an, din Midland, Texas spre Houston, luni dimineață, când avionul lor s-a întors la aeroport, deoarece copilul de trei ani nu a purtat mască de față.

Băiețelul, care este autist, are o tulburare de procesare senzorială și este sensibil atunci când I se atinge fața, a declarat Sadler pentru KPRC News din Houston. Ea a prezentat o notă a medicului cu privire la afecțiune, dar Southwest a stabilit că zborul trebuie să se întoarcă.

„Cred că trebuie să existe ceva pentru copii sau chiar adulți cu dizabilități care nu pot purta o mască. Ei ar trebui să aibă un fel de scutire”, a declarat Sadler pentru canalul de știri local.

Sadler a spus că familia a putut să zboare din Houston în Midland fără ca fiul ei să poarte o mască.

Politica companiei aeriene impune oricărei persoane cu vârstă peste doi ani să poarte o mască de față atunci când se află la bord, cu excepția cazului în care mănâncă sau bea.

„Dacă un pasager nu poate purta o protecție a feței din vreun motiv (chiar și o afecțiune medicală verificabilă), regretăm dar nu putem transporta pasagerul din cauza riscului de a transmisiei COVID-19″, se arată în politica companiei aeriene publicată pe site-ul său web.

În cazurile în care un pasager este debarcat din zborul său din cauza măștii de față, acesta poate primi o rambursare completă și compania aeriană „va întâmpina clientul la bord în viitor, în cazul în care se schimbă ghidul de sănătate publică cu privire la protecțiile de față”, se menționează în politica companiei aeriene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here