Reading Time: < 1 minut

Când telefonul este pe cale să se descarce în timpul călătoriilor, majoritatea călătorilor vor folosi o sursă de încărcare oriunde o vor găsi. Însă, un nou raport al Los Angeles County District Attorney’s Office avertizează împotriva utilizării stațiilor publice de încărcare din cauza „jacking-ului”.

Jacking-ul este o înșelătorie care poate sustrage informații importante de pe telefon în timp ce utilizați un port USB public pentru a încărca.

Infractorii pot încărca programe malware pe stațiile de încărcare, pot extrage porturile USB reale și le pot înlocui cu propriile porturi infectate sau pot lăsa cabluri infectate la stații. Atunci când oamenii folosesc aceste porturi, telefonul lor se va încărca și informațiile lor private vor fi difuzate către escroci. Prin aceste escrocherii, infractorii pot accesa informații precum parole personale, conturi bancare sau copii de siguranță ale telefonului.

Din fericire, este o înșelătorie ușor de evitat. În loc să utilizați stațiile de încărcare USB, luați în considerare o priză de curent alternativ. Folosiți un încărcător de mașină pentru când aveți nevoie de încărcare sau luați în considerare cumpărarea unui încărcător portabil, astfel încât să nu fie nevoie să vă conectați la un punct fix.

Alternativ, dacă călătoriți adesea în străînătate și este posibil să nu aveți acces la un încărcător de perete care să se potrivească cu prize locale, luați în considerare folosirea unui „Prezervativ USB”. Acest dispozitiv va permite dispozitivului dvs. să se încarce în timp ce blochează orice transfer accidental de informații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here