Reading Time: < 1 minut

Teleworking-ul este mai frecvent acum ca niciodată și este probabil să rămână așa și după ce pandemia a dispărut. Dubaiul vrea să valorifice acest nou stil de viață și se alătură țărilor precum Georgia, Barbados și Estonia oferind o nouă viză pe termen lung pentru lucrătorii de la distanță.

Schema de vize le va permite celor interesați și familiilor acestora să locuiască în Dubai până la un an în timp ce lucrează pentru companii din străinătate. Deținătorii de vize vor putea deschide conturi bancare locale, pot înscrie copii în școlile din Dubai și pot configura acces la telefon și la internet pentru casele și spațiile lor de lucru. Să locuiești în Dubai nu este ieftin dar absența impozitului pe venit ar putea ajuta la compensarea unor cheltuieli.

Visa costă 287 USD, plus asigurări medicale și taxe de procesare. Pentru a aplica pentru viză, trebuie să câștigați cel puțin 5.000 USD pe lună și să prezentați dovada angajării și extrase bancare din ultimele trei luni.

Helal Almarri, directorul general al Dubai Tourism, a spus într-o declarație: „Pandemia globală a schimbat modul în care trăim și lucrăm. Oamenii continuă să-și acorde prioritate sănătății, bunăstării și capacității de a asigura un echilibru pozitiv între viața profesională și viața personală. Dubai este poziționat în mod unic pentru a oferi o oportunitate de viață sigură și dinamică acestor muncitori cu experiență digitală și familiilor lor, în timp ce continuă să lucreze de la distanță, indiferent dacă este vorba de câteva luni sau de un an întreg”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here