Reading Time: 2 minute

Egiptul a redus costurile unor vize turistice și a redus prețurile de intrare pentru diverse atracții de patrimoniu, în încercarea de a-și energiza sectorul turistic pe fondul crizei coronavirusului.

Vizele turistice destinate călătorilor care sosesc în aeroporturile din Luxor sau Aswan vor fi reduse de la 25 la 15 USD în perioada iunie, iulie și august. Între timp, taxele de intrare pentru siturile și muzeele arheologice vor fi reduse la jumătate.

Măsurile au fost confirmate într-o scrisoare către partenerii operatorilor de către Ahmed Youssef, președintele Consiliului de promovare a turismului egiptean.

Țara a început redeschiderea hotelurilor la jumătatea lunii Mai la un sfert din capacitate, care va crește la 50% în iunie, a confirmat ministerul turismului și antichităților.

Hotelurile care doresc să funcționeze trebuie să solicite un audit pentru a se asigura că respectă liniile directoare de sănătate și securitate stabilite de Asociația Hotelierilor din Egipt. Certificatele trebuie reînnoite anual.

Noile cerințe de operare includ o clinică și un medic la fața locului; asigurarea furnizării de PPE și materiale de sterilizare; respectarea noile criterii de inspecție.

Check-in-ul trebuie să fie fără contact, în timp ce oaspeții trebuie să fie supuși verificărilor de temperatură, să fie de acord cu sterilizarea bagajelor și să mențină practicile de spălare a mâinilor.

Capacitatea camerei nu trebuie să depășească doi adulți sau doi adulți și un copil într-o cameră familială, în timp ce ascensoarele trebuie să fie operate la jumătate de capacitate. Cazinourile vor funcționa, de asemenea, la jumătate de capacitate și trebuie să existe o bună ventilație și semnalizare în tot spațiul.

De asemenea, hotelurile trebuie să asigure un un etaj la fiecare resort sau spații de carantină pentru cazuri de coronavirus „minore, necritice și suspectate”.

Serviciul de bufet este interzis, la fel ca narghilele și shishas-urile. În spatiile de luat masa, mesele vor fi separate la cel puțin doi metri, iar oaspeții de la fiecare masă vor păstra o distanță de cel puțin un metru – până la maximum șase.

Alte cerințe operaționale includ întreținerea și dezinfectarea periodică a piscinei; curățarea scaunelor și șezlongurilor după utilizarea fiecărui oaspete; asigurarea a cel puțin 2 metri distanță între șezlonguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here