Reading Time: < 1 minut

Sâmbătă, Emiratele Arabe Unite au anunțat modificări ale legilor personale islamice ale țării, reducând restricțiile privind stilul de viață, relatează Associated Press.

Modificările vor avea ca rezultat permisiunea cuplurilor necăsătorite de a trăi împreună, restricții de consum al alcoolului mai puțin stricte și incriminarea „uciderilor de onoare”.

Printre modificări se numără eliminarea penalităților pentru consumul, vânzările și deținerea de alcool pentru persoanele cu vârsta peste 21 de ani. Anterior, persoanele fizice aveau nevoie de o licență emisă de guvern pentru a cumpăra alcool sau pentru a-l păstra în casele lor. Cuplurilor necăsătorite li se va permite să locuiască împreună legal – anterior o infracțiune în EAU – și tentativa de sinucidere va fi, de asemenea, dezincriminată. Poate cel mai semnificativ, legile care apără „crimele de onoare” primesc, de asemenea, o lovitură. Aceste legi permiteau bărbaților să evite urmărirea penală pentru agresarea unei rude de sex feminin atunci când se considera că aceasta își dezonorează familia.

Populația din Emiratele Arabe Unite este formată din 90% din expatriați care așteaptă să primească regulile mai permisive la fel de mult ca și localnicii. Modificările au intrat în vigoare imediat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here