Reading Time: 2 minute

Guvernul finlandez va prelungi actualele restricții de intrare până la 12 ianuarie, din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus în multe țări din întreaga lume, a anunțat Ministerul de Interne.

Potrivit anunțului Ministerului, chiar dacă cazurile de infecție din Finlanda au început să marcheze o creștere în toamnă, diferența dintre situația actuală de pandemie din țară comparativ cu alte țări ale lumii a crescut, prin urmare „relaxarea restricțiilor nu este justificată” conform SchengenVisaInfo.com.

„Decizia se aplică unui prag al ratei de 25 de cazuri noi la 100 000 de persoane în ultimele 14 zile. Acest lucru se aplică țărilor Schengen, țărilor non-Schengen din UE și Regatului Unit ”, se arată în declarația Ministerului de Interne al Finlandei.

Autoritățile finlandeze continuă să restricționeze intrarea tuturor cetățenilor străini din următoarele state: Olanda, Spania, Belgia, Islanda, Austria, Italia, Grecia, Liechtenstein, Letonia, Lituania, Malta, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Franța, Portugalia, Suedia, Slovacia, Germania, Slovenia, Danemarca, Elveția, Republica Cehă, Estonia, precum și Ungaria.

Totuși, traficul zilnic la granița terestră dintre Finlanda și Suedia este permis, în timp ce navetiștii au voie să treacă și frontiera finlandeză-norvegiană.

O decizie recentă a guvernului finlandez permite cetățenilor din Suedia și Estonia să lucreze în Finlanda fără a fi obligați la o perioadă de carantină de zece zile, ceea ce este obligatoriu pentru majoritatea celor care sosesc.

Finlanda a ridicat anterior interdicția de intrare pentru cetățenii din Australia, Rwanda, Japonia, Coreea de Sud, Thailanda, Singapore, precum și Noua Zeelandă.

Ministerul de Interne din Finlanda, într-un raport recent, a subliniat că cetățenilor din următoarele țări non-Schengen li se va permite să intre în Finlanda pentru călătorii de afaceri sau alte scopuri neesențiale: Andorra, Irlanda, Bulgaria, Croația, Monaco, Cipru, România, Regatul Unit și San Marino.

„Restricțiile la intrarea în aceste țări sunt echivalente cu normele privind controalele la frontierele interne. Carantina voluntară timp de zece zile este recomandată imigranților ”, se arată în comunicat.

Guvernul finlandez a anunțat anterior că și-a prelungit restricțiile de intrare până la 13 decembrie 2020, pentru a preveni răspândirea ulterioară a bolii în țară.

Până în prezent, 30.810 de persoane au contractat coronavirusul în Finlanda, în timp ce 453 de persoane au decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here