Reading Time: 2 minute

Germania a impus miercuri o nouă serie de restricții pentru sectoarele culturale, de agrement, precum și a produselor alimentare și a băuturilor, în încercarea de a opri creșterea noilor infecții cu coronavirus.

„Trebuie să acționăm și trebuie să acționăm acum”, a declarat Angela Merkel miercuri seară la o conferință de presă la care au participat primarul Berlinului, Michael Müller, și liderul bavarez Markus Söder.

„Acestea sunt noi restricții dure”, a spus ea adăugând că Germania va oferi ajutor de 10 miliarde de euro pentru sectoarele afectate.

Restaurante, baruri, teatre și săli de concerte vor fi închise pentru o lună.

Restricțiile dure, care vor începe de luni, 2 noiembrie și vor dura până la sfârșitul lunii.

„Cel mai important instrument al nostru împotriva virusului este urmărirea infecțiilor”, a spus cancelarul. Dar ea a adăugat că agențiile de sănătate și-au atins limitele și nu au mai putut să urmărească cazurile. „Din acest motiv, trebuie să depunem un efort național în timpul lunii noiembrie.”

„Suntem acum într-un moment în care, în medie, la nivel național, nu mai știm de unde provin 75 la sută din infecții”, a adăugat ea.

Merkel a promis, de asemenea, un „pachet financiar extraordinar” pentru a ajuta industria HORECA, care vor fi obligată să închidă timp de patru săptămâni.

Cancelarul a recunoscut că măsurile au fost „stricte” și „dificile”, dar a menționat că, în ritmul actual al noilor infecții, „vom ajunge la limitele sistemului de sănătate”.

Numărul de cazuri noi s-a dublat față de săptămâna anterioară, în timp ce numărul persoanelor din terapie intensivă s-a dublat și în ultimele 10 zile, a menționat ea.

„Curba trebuie aplatizată astfel încât urmărirea contactelor să poată fi efectuată din nou”, a spus ea.

Scopul restricțiilor este de a „sparge impulsul infecției, astfel încât, de Crăciun, să nu existe restricții de amploare în ceea ce privește contactul personal și activitățile economice”, potrivit unui proiect al măsurilor, potivit AFP.

„Familia și prietenii ar trebui să aibă voie să se întâlnească, în cadru restrâns, de Crăciun. Acest lucru necesită un efort comun acum, la fel ca în primăvară”, a adăugat aceasta, referindu-se la măsurile impuse și atunci.

Ministrul Sănătății, Jens Spahn, care lucrează de acasă după ce a testat pozitiv, a declarat că este necesară o acțiune urgentă.

„Dacă așteptăm până când paturile de terapie intensivă sunt pline, atunci va fi prea târziu”, a declarat el pentru postul de radio regional Suedwestrundfunk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here