Reading Time: 2 minute

Guvernul Greciei își va prelungi restricțiile la frontieră și interdicția de intrare, impuse cetățenilor țărilor terțe, până pe 14 decembrie, după evaluarea situației actuale a răspândirii coronavirusului.

Decizia a fost luată într-un efort de a opri răspândirea bolii COVID-19 pe teritoriul Greciei, relatează SchengenVisaInfo.com.

Cu toate acestea, din măsura introdusă vor fi excluși cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene și spațiul Schengen, precum și cetățenii Japoniei, Australiei, Rwandei, Thailandei, Coreei de Sud, EAU, Uruguay și Singapore.

Autoritățile din Grecia au dezvăluit că numai un număr limitat de persoane care prezintă rezultatele negative ale unui test Coronavirus vor putea intra în țară prin frontierele terestre.

Persoanele cu un test PCR negativ vor putea intra prin celelalte puncte de trecere a frontierei Kakavia cu Albania, Eusoni cu Macedonia de Nord și Kipi cu Turcia. Punctele de control sunt deschise în fiecare zi între orele 7:00 și 23:00.,

Potrivit anunțului, interdicția va exclude, de asemenea, cetățenii greci și persoanele care au dreptul să rămână și să locuiască în Grecia, precum și persoanele care doresc să intre în țară pentru cazuri de urgență.

Camioanele care transportă mărfuri pot trece prin patru puncte de frontieră cu Bulgaria și printr-o trecere de frontieră cu Turcia, Macedonia de Nord, Albania, în timp ce șoferii lor nu vor fi obligați să prezinte un rezultat negativ al testului Coronavirus.

Măsura include, de asemenea, o interdicție temporară de intrare în Grecia pentru toți cetățenii țărilor terțe prin toate punctele de intrare, cu orice vehicul, inclusiv conexiuni maritime, aeriene, feroviare și rutiere.

La începutul acestei luni, guvernul Greciei a anunțat că cetățenii străini care doresc să intre în țară vor fi obligați să prezinte un rezultat negativ al testului Coronavirus, nu mai vechi de 72 de ore.

Decizia a urmat blocării la nivel național a Greciei, care a fost introdusă de premierul țării Kyriakos Mitsotakis, în noiembrie.

Blocarea Greciei introdusă în noiembrie a fost cea de-a doua impusă cetățenilor săi de la începutul pandemiei, și a fost stabilită să dureze până la 30 noiembrie. Autoritățile din Grecia au făcut un astfel de pas într-un efort de a opri răspândirea bolii.

În total au fost înregistrate în Grecia 107.470 de cazuri COVID-19 și 2.517 decese.

În același timp, în încercarea de a opri răspândirea bolii, Bulgaria a anunțat că începând de de la 1 decembrie, va interzice călătoriile în afara țărilor Uniunii Europene, până la 31 ianuarie 2021. Decizia a fost anunțată de Ministerul Sănătății al Bulgariei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here