Reading Time: 3 minute

În cazul în care nu știați deja, 2020 este aproape în pragul unui dezastru. Ne gândim că ar fi cu adevărat grozav dacă am putea ieși de pe planetă pentru o vreme, având în vedere că nu am reușit să călătorim nicăieri anul acesta. După cum se dovedește, Hotels.com simte la fel.

foto: HOTELS.COM

Agenția de turism online a anunțat recent intențiile de a deveni prima platformă de rezervări care să opereze în spațiu, trimițând călătorii către stele. Planul include randări a ceea ce ar putea arata ca niște hoteluri spațiale, găzduite pe site-ul onesmallstepforhotels.com.

Deși planul este un pic îndepărtat și seamănă a glumă, Hotels.com oferă carduri gift de 250 USD primilor 20 de călători cu nume planetare, ca de exemplu Venus Williams sau Roman Mars, care se înregistrează prin intermediul site-ului, și aceasta este o promoție autentică. Apoi, în partea de jos a paginii este următoarea notă, completată cu informații de contact: „Dacă sunteți o companie care intenționează să construiască hoteluri în spațiu, Hotels.com vrea să fie partenerul dvs. de rezervare!”

foto: HOTELS.COM

Deci, Hotels.com va fi de fapt prima agenție de turism online care lucrează cu hoteluri spațiale? Nu este imposibil. Există câteva hoteluri spațiale în lucru, deși suntem la câțiva ani buni distanță să vedem că vreunul dintre ele se inalță – literalmente. Iată o trecere rapidă în revistă a hotelurilor spațiale fezabile în lucru.

International Space Station
Pe măsură ce NASA își îndreaptă atenția de la International Space Station (ISS) către trimiterea astronauților pe Lună și Marte, planifică totuși deschiderea facilității de cercetare orbitantă către operațiuni comerciale, de la cercetători privați la turiști spațiali. Aceștia din urmă vor putea plăti aproximativ 35.000 de dolari pe noapte pentru a rămâne la bord – posibil chiar anul viitor. Compania aerospațială Axiom Space a semnat un contract cu SpaceX pentru a trimite astronauți privați la ISS în a doua jumătate a anului 2021.

„Din 2012, SpaceX livrează marfă către Stația Spațială Internațională în parteneriat cu NASA și, mai târziu în acest an, vom trimite astronauții NASA pentru prima dată”, a declarat într-un comunicat președintele și directorul operațional al SpaceX, Gwynne Shotwell. „Acum, datorită Axiom și sprijinului din partea NASA, misiunile cu echipaj privat vor avea acces fără precedent la stația spațială, promovând comercializarea spațiului și ajutând la deschiderea unei noi ere a explorării umane”.

Axiom Station
Axiom Space are de asemenea planuri să lanseze propria sa instalație orbitantă, Axiom Station. Proiectul își va începe viața ca un “ parazit” pentru ISS – adică NASA a contractat deja Axiom pentru a dezvolta module care vor fi atașate la stație, potențial imediat după 2024. Când ISS va fi în cele din urmă retras, modulele Axiom se vor detașa și vor deveni o facilitate independentă pentru cercetători și turiști. A, și nu am menționat că arhitectul Philippe Starck va proiecta interioarele! Stația Axiom va fi una de lux.

foto: AxiomSpace

Aurora Station
Compania aerospațială Orion Span participă la jocul spațial al hotelurilor cu Aurora Station, o instalație modulară programată să fie lansată în 2021, iar oaspeții vor sosi un an mai târziu. Daca e să fim sinceri, cu siguranță ne așteptăm ca aceste date să fie prelungite dar Orion Span preia deja avansuri pentru sejururi. O sumă rambursabilă de 80.000 USD vă va păstra locul într-o misiune de 12 zile care va costa în total 9,5 milioane USD. Puteți chiar să platiți depozitul în criptomonedă!

foto: Orion Span

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here