Reading Time: < 1 minut

Scufundarea pentru a vedea o navă naufragiată este întotdeauna o perspectivă ispititoare, aventuroasă, iar acum puteți vizita cea mai faimoasă epavă dintre toate. Anul viitor, puteți coborî în ultimul loc de odihnă al Titanicului datorită OceanGate Expeditions. Acest privilegiu va costa în jur de 125.000 USD.

Nava s-a scufundat în timpul călătoriei sale inițiale de la Southampton, Anglia, la New York, în 1912, după ce a lovit un aisberg. Epava este situată la 270 de mile de coasta Newfoundland și la aproximativ 3,4 mile sub apă.

The Independent relatează că în perioada mai – septembrie a anului viitor, șase excursii vor pleca din Canada către faimosul vas naufragiat. Fiecare pasager primește o cabină privată în călătoria de opt zile și șansa de a pilota de fapt un submarin de cinci persoane în timp ce finalizează coborârea de 90 de minute către Titanic. Scufundările durează șase până la opt ore, cu trei ore rezervate pentru explorarea navei în sine. Călătoriile se vor dubla și ca misiuni de cercetare științifică pentru a studia viața marină din jurul navei. Nouă pasageri vor fi autorizați la fiecare excursie, iar 36 de bilete s-au vândut deja.

Potrivit OceanGate, „dimensiunea echipajului de expediție pentru fiecare misiune este de aproximativ 40 de persoane, inclusiv nouă exploratori cunoscuți ca specialiști în misiune, piloți submersibili, echipaj operațional și experți marini. Persoane calificate se alătură echipajului pentru a sprijini misiunea, asistând în mod activ echipa de la bordul navei și a navei în roluri precum comunicații, navigație, operare sonară, fotografie și planificare scufundări.”

Întrucât bacteriile erodează în prezent nava, aceasta poate fi una dintre ultimele ocazii în care puteți vedea Titanicul. Studiile au sugerat că nava ar putea fi complet dispărută în 15-20 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here