Reading Time: < 1 minut

Superstarul Madonna a fost cenzurată pe Instagram pentru că a răspândit informații false despre o presupusă cură pentru COVID-19, În postarea sa, Madonna a afirmat că un vaccin a fost disponibil de luni de zile, dar a fost ținut secret „pentru a-i lăsa pe bogați să se îmbogățească și săracii și bolnavii să se îmbolnăvească”. Ea a atașat un videoclip al medicului american Stella Immanuel, care a lăudat hidroxiclorochina ca fiind un remediu miracol al coronavirusului. Diverse clipuri ale discursului lui Immanuel s-au răspândit rapid pe internet în ultimele zile, dar hidroxiclorochina, un medicament antimalarian, nu s-a dovedit eficientă împotriva COVID-19.

„Am eliminat acest videoclip pentru că face afirmații false despre remedii și metode de prevenire a COVID-19”, a declarat miercuri pentru AFP o purtătoare de cuvânt a companiei care deține Instagram, adăugând: „Persoanele care au reacționat, au comentat sau au distribuit acest videoclip, vor vedea mesaje care le direcționează către informații autorizate despre virus.”

Postarea Madonei a fost ștearsă, dar capturile de ecran au arătat că anterior au fost estompate de Instagram și etichetate „Informații false – revizuite de factori de verificare independenți” cu un link către o pagină care deconectează videoclipul.

„Nimeni nu trebuie să se îmbolnăvească. Acest virus are un tratament – se numește hidroxiclorochină”, a exclamat Stella Immanuel în videoclip, stând pe treptele Curții Supreme din Washington, alături de medici apreciați. De asemenea, s-a declarat împotriva măștilor pentru față și a restricțiilor.

Madonna a spus în mai, că s-a recuperat după coronavirus, care a forțat-o să anuleze concertele de la Paris la începutul anului. AFP și alte companii media, inclusiv Reuters și Associated Press, lucrează cu programul de verificare a informațiilor Facebook, în cadrul căruia conținutul fals este redus în fluxurile de știri, astfel încât să ajungă la cât mai puține persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here