Reading Time: < 1 minut

Iordania își redeschide frontierele la 5 august pentru vizitatorii din 22 de țări selectate, ieșind dintr-una dintre cele mai stricte blocaje din Orientul Mijlociu. Frontierele și aeroporturile internaționale au fost închise din martie.

Similar celorlalte destinații, Iordania folosește un sistem “semafor”, verde, galben și roșu pentru a indica ce vizitatori vor putea intra în țară fără a fi nevoie de carantină. La deschiderea inițială, pasagerii din țările „verzi”, Austria, Canada, China, Cipru, Danemarca, Estonia, Georgia, Germania, Groenlanda, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malaezia, Malta, Monaco, Noua Zeelandă, Norvegia, Elveția, Taiwan și Thailanda vor avea voie să viziteze începând de săptămâna viitoare, deși lista rămâne deschisa și s-ar putea schimba. Lista țărilor este stabilită de Ministerul Sănătății și va fi actualizată la fiecare două săptămâni.

Din cauza autoblocării rapide a Iordaniei, au fost observate cele mai puține cazuri de coronavirus din regiune, cu doar 11 decese și 108 de cazuri în prezent active, iar acest lucru înseamnă că cerințele de intrare sunt stricte.

Pasagerii trebuie să facă un test de tampon PCR cu 72 de ore înainte de zborul lor în Iordania și un alt test la sosire. Comisia de reglementare a aviației civile a declarat că cel de-al doilea test ar putea fi eliminat dacă totul merge bine în prima săptămână de redeschidere.

Restricțiile privind turismul intern pentru situri din întreaga țară, inclusiv orașul antic Petra, au fost ridicate în iunie. Măștile sunt obligatorii, iar vizitatorii trebuie să respecte regulile de distanțare. Turismul reprezintă aproape 15% din PIB-ul Iordaniei, angajând aproximativ 100.000 de oameni. Țara a înregistrat anul trecut 5,3 milioane de vizitatori, un nivel record.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here