Reading Time: 3 minute

Când Oxford Languages și-a lansat luna trecută raportul “Cuvintele unui an fără precedent”, unul dintre termenii de pe listă era doomscrolling, care este definit ca „acțiunea de a derula în mod compulsiv prin intermediul rețelelor sociale sau al fluxurilor de știri care au legătură cu veștile proaste” – un obicei care a consumat o mare parte din anul fără precedent pentru mulți.

Dar acum este timpul să întoarcem acel 2020 și să îmbrățișăm un nou obicei: joyscrolling.

Pe Joyscroll.com, un nou site lansat de consiliul de turism din Islanda, doomscrollers sunt invitați să-și contracareze obiceiul instinctiv de a urmări negativitatea, parcurgând priveliștile și sunetele vesele ale națiunii insulare. Site-ul oferă exact acea cantitate de imagini islandeze inspirationale pentru a derula, cu un instrument de măsurare a distanței în timp real.

Conținutul vesel include imagini cu toate aspectele cele mai fericite și liniștitoare ale vieții islandeze, cum ar fi cascadele, aurora boreală și casele elfilor. De asemenea, sunt incluse experiențele țării, inclusiv scufundări în Silfra între două plăci continentale, privirea unui gheizer care prinde viață, răsfăț în ceața cascadelor și arta bucătăriei locale.

Momentele liniștitoare sunt oferite prin fotografii ale Lagunei Albastre, precum și o secțiune de respirație ghidată și imagini cu animale sălbatice (gândiți-vă: oi, puffini, cai, vulpi arctice și girfalci).

În plus, există pauze muzicale, inclusiv melodii de la artiști islandezi precum Júníus Meyvant, Gugusar, Auður și Ólafur Arnalds, pe lângă un spectacol de la Bríet.

De ce ar trebui Islanda să deschidă calea către o perspectivă mai pozitivă? Ei bine, cu doar cinci ore de lumină în zilele cele mai întunecate zile ale iernii, cultura se îndreaptă de mult despre găsirea pozitivului în mijlocul întunericului literal. „În ultimul an, obiceiul de a urmări știri negative s-a intensificat, oamenii parcurgând zilnic fluxuri de vești proaste, ceea ce creează în cele din urmă un sentiment de anxietate și suferință emoțională”, a spus psihologul Emma Kenny, care a lucrat la proiect, într-un comunicat pentru Travel + Leisure. „Să ne încarcăm cu conținut pozitiv poate avea un impact aproape instantaneu asupra stării noastre emoționale, așa că joyscrolling-ul este antidotul perfect”.

Națiunea – care se confruntă cu o creștere a turismului în ultimii ani, cu peste două milioane de vizitatori străini în 2019 – a folosit pauza actuală în călătorii pentru a-și îmbunătăți drumurile, parcurile și reperele și pentru a-i întâmpina încet dar în siguranță pe turiști.

Dar între timp, ei speră că inventarea senzației contraculturii de desfășurare a bucuriei va oferi o fericire atât de necesară în 2020. „Sperăm că acest conținut va oferi o evadare și va aduce un zâmbet lumii”, a spus Sigríður Dögg Guðmundsdóttir, șeful Visit Iceland, într-un comunicat. „Sperăm că, în curând, oamenii se vor putea bucura de el în viața reală. Așteptăm cu nerăbdare să întâmpinam acea zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here