Reading Time: 2 minute

Toți călătorii care ajung în Italia din statele membre ale Uniunii Europene, spațiul Schengen și Regatul Unit vor trebui acum să se testeze la sosire sau să prezinte un document medical care să demonstreze că au fost testați în ultimele 48 de ore înainte de sosire și au rezultat negativ pentru COVID-19 .

Decizia a fost anunțată prin cel mai recent decret de urgență aprobat de guvernul italian, care va intra în vigoare joi, 10 decembrie.

Conform noului decret, aprobat pe 3 decembrie, călătorii din UE vor trebui să prezinte companiei aeriene / furnizorului de călătorii un rezultat negativ al testului din ultimele 48 de ore înainte de a începe călătoria în Italia. Cei care nu îndeplinesc această cerință vor trebui să se autoizoleze pentru o perioada de 14 zile.

Cu toate acestea, această regulă va dura doar zece zile, întrucât de la 21 decembrie 2020 până la 6 ianuarie 2021, toate persoanele care sosesc în Italia vor trebui în continuare să fie în carantină timp de două săptămâni în conformitate cu ceea ce se numește „cerință de carantină pătură”. Chiar și cetățenii italieni vor fi supuși acestei reguli.

După ce „cerința de carantină generală” se încheie pe 7 ianuarie, toți călătorii din UE, Spațiul Schengen și Marea Britanie vor avea din nou posibilitatea de a scăpa de carantină prin teste, cel puțin până pe 15 ianuarie, când expiră noul decret.

În același timp, regula de testare care va intra în vigoare în perioada 10 decembrie – 21 decembrie și după 6 ianuarie 2021 nu se va aplica pentru sosirile în afara UE.

În prezent, până pe 9 decembrie, doar călătorii din Belgia, Franța, Olanda, Republica Cehă, România, Spania și Marea Britanie trebuie să se testeze sau să se autoizoleze la sosirea în Italia.

Guvernul a decis, de asemenea, să închidă toate facilitățile pentru schiorii amatori din Italia, în perioada 4 decembrie – 6 ianuarie.

În același timp, din 21 decembrie până în 6 ianuarie, toate croazierele cu plecare, oprire sau sosire în porturile italiene sunt suspendate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here