Reading Time: < 1 minut

Pe fondul unui număr din ce în ce mai mare de cazuri de coronavirus în Europa și în lume, italienii sunt descurajați să întreprindă orice călătorie neesențială în țările membre ale UE și nu numai.

Într-o notificare publicată luni, Ministerul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale, îi sfătuiește pe toți italienii să se abțină de la efectuarea oricăror călătorii care nu sunt absolut necesare.

„Având în vedere înrăutățirea situației epidemiologice din Europa, Ministerul recomandă tuturor compatrioților să evite călătoriile în străinătate, cu excepția cazurilor strict necesare”, se arată în comunicat.

Ministerul subliniază, de asemenea, că, având în vedere numărul mare de infecții din multe țări europene, restricțiile viitoare suplimentare asupra călătoriilor nu pot fi excluse, ceea ce ar risca să complice orice reintrare în Italia.

În prezent, Italia are în vigoare o stare de urgență care acoperă întreg teritoriul său național, până la 31 ianuarie 2021, termen care se poate prelungi dacă este necesar. Situația de urgență a fost extinsă pe 7 octombrie de către Consiliul de Miniștri din Italia, din cauza riscurilor pentru sănătate care decurg din evoluția pandemiei.

Călătoriile din Italia și în Italia sunt reglementate printr-un decret al președintelui Consiliului de Miniștri (DPCM), adoptat la 13 octombrie și care intră în vigoare de la aceeași dată, până la 24 noiembrie,

Potrivit aceluiași decret, doar locuitorii din San Marino și Vatican pot intra pe teritoriul italian fără restricții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here