Reading Time: 4 minute

Dacă, la fel ca multe alte persoane, te afli acasă în autoizolare sau chiar in carantină, nu mai mergi la serviciu în fiecare zi, nu mai poți merge în vizite și nu mai poți primi prietenii la tine, așa cum făceai înainte, iți oferim o idee care sigur te va încânta. Poți încă să călătorești, poți să vezi lucruri surprinzătoare și să afli informații interesante, toate din confortul casei tale.

Google Art & Culture iți oferă posibilitatea de a-ți hrăni sufletul și mintea, furnizandu-ți o serie de 500 de muzee și galerii din lumea întreagă pe care să le vizitezi într-un tur virtual din fata calculatorului.

Uffizi Gallery, Florenta

Muzeul Van Gogh din Amsterdam, British Museum din Londra, Guggenheim din New York City, sunt doar câteva muzee printre sutele pe care le puteți regăsi în colecția sus amintită. Atât de multe informații despre artă, istorie, știință, toate bine-venite pentru studenții și elevii care caută modalități de a-și completa cunoștințele cât timp școlile sunt închise, dar nu numai.

Fă o căutare printre muzeele ale căror site-uri le găsesti pe Google oferind tururi și expoziții online iar daca toate acestea nu sunt destul pentru tine, află că Metropolitan Opera din New York va oferi în fiecare seară de la 19.30, spectacole online gratuite începând cu 16 martie până pe 22 martie.

British Museum, Londra

British Museum , Londra

Acest muzeu renumit din inima Londrei permite vizitatorilor virtuali să facă turul Marii Curți și să descopere vechea si celebra Piatra din Rosetta, și sa vadă mumiile egiptene. Puteți, de asemenea, găsi sute de artefacte făcând pur si simplu turul virtual al muzeului.

Guggenheim Museum, New York

Muzeul Guggenheim, New York

Street View de la Google oferă vizitatorilor posibilitatea de a vizita faimoasa scară în spirală de la Guggenheim, fără a vă părăsi vreo clipă propria casă. Începând de aici, puteți descoperi lucrări de artă incredibile aparținând mai multor categorii: Impresionism, Post-impresionism, Modernism și Contemporanism.

Galeria Națională de Artă, Washington

Faimosul muzeu de artă prezintă două expoziții online prin intermediul Google. Prima este o expoziție de modă americană din 1740 până în 1895, unde veți vedea piese de îmbrăcăminte din prioada coloniala și din cea revoluționară. A doua este o colecție de lucrări ale pictorului baroc olandez Johannes Vermeer.

Musée D’Orsay, Paris

Practic, puteți vizita cu ușurință, de acasă, această galerie care găzduiește zeci de lucrări celebre ale artiștilor francezi care au lucrat și au trăit între 1848 și 1914. Puteți admira opere celebre ale lui Monet, Cezanne, Gauguin și mulți alții.

Muzeul Național de Artă Modernă și Contemporană, Seul

Unul dintre muzeele populare din Coreea poate fi accesat de oriunde din lume. Turul virtual vă duce pe toate cele șase etaje unde veți gasi artă contemporană coreeană și nu numai.

Pergamon Museum, Berlin

Muzeul Pergamon, Berlin

Fiind unul dintre cele mai mari muzee din Germania, Pergamon are multe de oferit – chiar dacă nu puteți fi fizic în locul respectiv. Acest muzeu istoric găzduiește o mulțime de artefacte antice, inclusiv Poarta Ishtar din Babilon și, desigur, Altarul de la Pergamon.

Rijksmuseum, Amsterdam

Explorați capodoperele olandeze din Epoca de Aur, inclusiv lucrările lui Vermeer și ale lui Rembrandt. Google oferă un Street View Tour al acestui muzeu iconic, astfel încât să vă puteți simți ca și cum ați rătăci prin sălile clădirii sale.

Museul Van Gogh, Amsterdam

Van Gogh Museum, Amsterdam

Oricine este un fan al acestui pictor tragic și original, îi poate vedea lucrările aproximativ de aproape. Veți admira cea mai mare colecție de opere de artă a lui Vincent van Gogh, inclusiv peste 200 de picturi, 500 de desene și peste 750 de scrisori personale.

Muzeul J. Paul Getty, Los Angeles

Opere de artă europeană din Secolul al VIII-lea pot fi găsite în acest muzeu de artă din California. Faceți un tur virtual pentru a descoperi o colecție uriașă de picturi, desene, sculpturi, manuscrise și fotografii.

Uffizi Gallery, Florenta

Galeria Uffizi, Florența

Această galerie mai puțin cunoscută găzduiește colecția de artă a uneia dintre cele mai faimoase familii din Italia, de’Medicis. Clădirea a fost proiectată de Giorgio Vasari în 1560 special pentru Cosimo I de Medici, dar oricine se poate plimba virtual prin sălile galeriei din Florența.

MASP, São Paulo

Museu de Arte de São Paulo este un muzeu non-profit și primul muzeu modern al Braziliei. Lucrările de artă amplasate pe rame perspex transparente, fac ca lucrările de artă să plutească în aer. Bucurați-vă de un tur virtual care vă va furniza o experiență inedită.

Muzeul National de Antropologie, Mexic

Muzeul Național de Antropologie, Ciudad De Mexico

Construit în 1964, acest muzeu este dedicat arheologiei și istoriei moștenirii pre-hispanice a Mexicului. Există 23 de săli de expoziții pline de artefacte antice, printre care unele din civilizația Mayan.

Din păcate, nu toate muzeele și galeriile de artă au putut sa fie incluse în colecția Google Arts & Cultură, dar unele muzee își asumă sarcina de a oferi vizite online. Muzeul Luvru oferă, de asemenea, tururi virtuale pe site-ul său.Pentru a vedea și mai multe despre colecția muzeelor Google Arts & Culture.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here