Reading Time: 3 minute

Cu aleile înguste, pietruite, fațadele „azulejo” (plăci de ceramică decorate), cartierele bine conservate și numeroase „miraduri” (puncte de vedere), Lisabona este visul oricărui fotograf. Fie că plănuiți o călătorie în capitala portugheză sau căutați doar o destinație pentru un citybreak, pregătiți-vă să vă îndrăgostiți de Lisabona.

Cu vibrațiile sale relaxante, abundența de soare (2.800 de ore pe an) și străzile vibrante, Lisabona a devenit rapid una dintre cele mai îndrăgite destinații europene. Primul lucru pe care trebuie să-l faci când pășești pe tărâm portughez este să dai fuga la o cofetărie. Dulciurile lor sunt senzaționale, iar desertul cel mai popular este o cremă de ouă divină, foarte cremoasă, înconjurată de o crustă pufoasă.

Unul dintre cele mai bune moduri de a explora Lisabona este să rătăcești pe străzile abrupte, răsucite și pietruite și să-ți permiți să te lași purtat de val. Este un oraș ușor de explorat a pas, iar multe dintre cele mai fermecătoare alee și pasaje sunt destinate doar pietonilor. Zonele cele mai ofertante sunt vechile cartiere din Bairro Alto (pentru magazine funky și cafenele distractive), Baixa (pentru o privire rapidă la atracțiile turistice din Lisabona), Principe Real (pentru cumpărături cochete și socializare) și Alfama (pentru priveliști uimitoare și restaurante excelente).

Când vă răzbește foamea, mergeți într-o cafenea precum Casa da Praia Bar și Tapas pentru gustări și un pahar (sau două) de „vinho verde” (o băutură unică în lume) . Unul dintre cele mai bune lucruri când ești turist în Lisabona este că mâncarea și vinul sunt incredibil de accesibile și incredibil de delicioase). Portugalia este aproape la fel de faimoasă pentru brânzeturile sale delicioase, cremoase, precum și pentru fructele de mare proaspete, așa că asigurați-vă că încercați o mulțime din ambele.

Cel mai bun mod de a încheia o zi la Lisabona? Apus pe acoperișul hotelului Memmo Alfama.

Cel mai bun spațiu de cazare: hotelul Santa Clara 1728, situat la marginea cartierului Alfama. Reprezintă evadarea ideală, proiectat impecabil și foarte primitor.

Trezește-te devreme și cutreieră străzile pentru a savura superbele clădiri cu gresie înainte ca restul orașului să se trezească. Există ceva magic să te bucuri singur de aleile Lisabonei.

Dacă ai timp, fă o excursie de o zi (sau doar o după-amiază) în Sintra. Trenurile circulă frecvent de la Lisabona și prețul unui bilet dus-întors este de 5 €. Palatul Pena (și grădinile sale la fel de incredibile) este plin de culoare, dar trebuie neapărat să te oprești și la unele dintre palatele mai mici, precum Quinta da Regaleira și Monserrate .

Dacă alegi să mergi cu mașina spre Sintra, urmează traseul pitoresc și oprește-te să admiri priveliștile la Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei. La întoarcere, mergi prin orașul Cascais, pe plajă, pentru a vedea zmeele surferilor care trec peste apă.

Celebrul bucătar Jose Avillez este unul dintre cei mai cunoscuți maeștri culinari din scena alimentară portugheză în acest moment, care are un imperiu format din restaurante cu stele Michelin. Puteți opta pentru restaurantul Bairro-de-Avillez, un local aerisit, cu specific de fructe de mare, alegerea excelentă pentru prânz sau cină.

După prânz, plimbă-te de-a lungul Praça do Príncipe Real și nu rata numeroasele „concept shop-uri” (un termen amuzant excesiv de utilizat pe scena cumpărăturilor din Lisabona). Bifează și vizita la Embaixada, un palat din secolul al XIX-lea, transformat în centru comercial, cu multe magazine, care oferă totul, de la tricotaje minimaliste până la articole de casă ecologice, precum și un gin-bar cool când dorești să faci o mică pauză de cumpărături.

Ți-ai luat deja bilet spre Lisabona?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here