Reading Time: < 1 minut

Plajele din Bali sunt unele dintre cele mai frumoase din lume, dar, din păcate, sunt afectate și de poluare. Gestionarea deficitară a deșeurilor de pe insulă, precum și vremea musonică, au făcut ca deșeurile de plastic să devină un spectacol anual pe plajele din Bali, în special Kuta, Legian și Seminyak. Pe plaja Kuta, localnicii au petrecut prima zi a noului an curățând nisipurile, unde se acumulaseră 30 de tone de deșeuri, din care 70% erau din plastic.

Wayan Puja, de la agenția de mediu și salubrizare din zona Badung, a declarat pentru The Guardian: „Am muncit din greu pentru a curăța plajele, totuși gunoiul continuă să vină. În fiecare zi ne desfășurăm personalul, camioanele și încărcătoarele.”

Până sâmbătă, peste 60 de tone de gunoi au fost scoase de pe plajele din Kuta, Legian și Seminyak, transportate de camioane, ceea ce a însumat un total de 90 de tone de deșeuri ridicate în doar două zile. În timp ce ideea unei comunități care se unește pentru a-și curăța plajele este încurajatoare, problema de bază nu pare să dispară în curând.

Dr. Gede Hendrawan, șeful Centrului de teledetecție și științe oceanice de la Universitatea Udayana din Bali, a declarat: „Cea mai mare problemă este de fapt că manipularea gunoiului nu a fost eficientă în Indonezia. Bali tocmai a început să o reorganizeze, la fel ca și Java.”

Deși guvernul indonezian a lansat o strategie națională în aprilie anul trecut pentru a lupta împotriva crizei deșeurilor de plastic, este o bătălie ascendentă. Potrivit agenției de știri Antara, Indonezia dorește să reducă deșeurile de plastic cu 70% până în 2025 și să aibă poluare zeo-plastic până în 2040.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here