Reading Time: < 1 minut

Autoritățile din regiunea Catalonia au cerut vineri locuitorilor din Barcelona să rămână acasă și să nu se adune în grupuri de peste 10 pentru a lupta împotriva creșterii cazurilor de coronavirus, a informat presa locală.

Purtătoarea de cuvânt a guvernului regional, Meritxell Budó, a recomandat, de asemenea, ca persoanele din cel de-al doilea oraș ca mărime din Spania și din zona sa metropolitană să nu se mute la a doua casă în acest weekend, întrucât s-a arătat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.111 de noi infecții cu coronavirus.

Budó a mai spus că adunările sociale vor fi limitate la zece persoane, în timp ce capacitatea barurilor și restaurantelor va fi redusă. Dar guvernul nu a impus oficial o blocare obligatorie pentru zonă, argumentând că noile recomandări vizau posibilitatea de a evita un demers atât de drastic.

La începutul săptămânii trecute, Lleida, un alt oraș catalan, a fost scutit de soarta unui al doilea blocaj atunci când un judecător local a refuzat să ratifice un ordin al guvernului regional, spunând că o astfel de decizie trebuie să o ia Madridul.

Președintele catalan, Quim Torra, a retușat vineri un comunicat prin care a cerut oamenilor din „Barcelona, zona metropolitană, El Segrià și La Noguera să nu își părăsească locuințele, dacă nu este necesar”.

Spania, care a înregistrat un număr foarte mare de decese în timpul vârfului pandemiei, și-a jelit victimele COVID-19 joi, într-o ceremonie oficială găzduită de premierul Pedro Sánchez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here