Reading Time: 2 minute

De sâmbătă, Grecia a introdus obligativitatea purtării măștilor de față în toate locurile publice interioare.

Au fost deja obligatorii pentru transportul public, supermarketuri și magazinele care furnizează bunuri și servicii de orice fel etc., dar guvernul a impus acum măsuri mai stricte pentru a încerca să combată un număr tot mai mare de cazuri covid-19 în țară.

Ministrul adjunct de protecție civilă pentru gestionarea crizelor, Nikos Hardalias, a anunțat vineri noile măsuri pe postul național de televiziune.

Hardalias a menționat că persoanele cu probleme medicale – cum ar fi dificultățile de respirație – sau copiii sub 3 ani, sunt scutiți de măsura de purtare a măștii.

Responsabilitatea personală „a fost și este succesul secret al Greciei”, a spus ministrul, „și în această etapă trebuie să avem toți aceeași responsabilitate.

În plus, sunt impuse restricții la vizitele caselor de pensionari, la facilitățile pentru persoanele vulnerabile, la centrele de refugiați și la spitale (până la 15 august), cu excepția persoanelor care însoțesc pacienții.

Ceremonii precum botezuri, căsătorii și înmormântări sunt limitate la 100 de persoane fiecare (3-15 august), păstrând distanțarea socială.

În această săptămână următoare, în special (3 – 8 august), cluburi de noapte, baruri, spații cu muzică live, cafenele și altele pot permite doar clienți așezați la mese.

Distanțele sociale recomandate trebuie respectate pe plaje, pe bărcile publice și private, pe tot parcursul lunii august, în timp ce toate evenimentele în aer liber, inclusiv festivalurile , sunt interzise până pe 31 august.

În plus, suspendarea conexiunilor aeriene și terestre cu Turcia, Albania și Macedonia de Nord este prelungită până la 15 august.

Grecia a raportat 78 de cazuri noi de coronavirus la ultima perioadă de raportare de 24 de ore, dintre care 17 provin de la călătorii care sosesc în vacanță.

Acest lucru ridică numărul total de cazuri la 4.477.

1.267 sunt considerate a fi legate de călătoriile din străinătate și 2.218 sunt legate de un caz deja cunoscut. Între timp, 9 pacienți sunt în UCI. Numărul de decese rămâne la 206.

Statul Major Elenic al Apărării Naționale a anunțat vineri, de asemenea, că utilizarea măștilor de față nemedicale este acum obligatorie la toate instalațiile operate de / sau afiliate forțelor militare, inclusiv birouri deschise publicului, muzeelor de război și siturilor istorice.

Hardalias a adăugat că Grecia „devine vigilentă fără a intra în panică” și a solicitat publicului să renunțe la relaxarea măsurilor și să respecte reglementările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here