Reading Time: < 1 minut

Conform informațiilor transmise de Reuters, guvernul Norvegiei a declarat marți că va furniza gratuit un vaccin împotriva COVID-19 locuitorilor săi atunci când acesta va fi disponibil iar acest lucru va deveni parte a programului național de vaccinare al țării.

Norvegia, care face parte din piața unică europeană, dar nu este membră a Uniunii Europene, a declarat în august că va avea acces la vaccinurile pe care UE le obține prin tranzacții negociate cu companiile farmaceutice.

„Vrem ca mulți oameni să primească un vaccin sigur și eficient. Acesta este motivul pentru care vaccinarea va fi gratuită „, a declarat premierul Erna Solberg într-un comunicat.

Țara nordică are în prezent cel mai scăzut nivel de noi infecții din Europa. Numărul său cumulativ de cazuri COVID-19 la 100.000 de locuitori în 14 zile a fost de 34,3, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Autoritățile sunt preocupate de situația din Oslo, unde restricțiile actuale, cum ar fi purtarea obligatorie a măștilor de față în transportul public atunci când distanțarea socială nu poate fi menținută, au fost prelungite marți pentru o perioadă nedeterminată.

Norvegia face parte, de asemenea, din COVAX, schema globală pentru distribuirea vaccinurilor COVID-19 susținuta de Organizația Mondială a Sănătății, la care s-au alăturat 171 de națiuni, inclusiv China, dar evitată de Statele Unite și Rusia.

Programul își propune să ofere acces echitabil la vaccinurile COVID-19 atât pentru țările bogate, cât și pentru cele sărace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here