Reading Time: 2 minute

Toate persoanele care doresc să intre în Norvegia începând cu ianuarie 2021 vor trebui să furnizeze informații detaliate la trecerea frontierei țării, deoarece Norvegia va introduce un nou sistem de înregistrare a călătoriilor, a anunțat Ministerul Justiției și Securității Publice al țării.

Persoanele care doresc să treacă frontiera norvegiană trebuie mai întâi să se înregistreze furnizând informații precum numele lor, locația de carantină, informațiile de contact și orice angajator, transmite SchengenVisaInfo.com.

În acest sens, ministrul justiției și gestionării situațiilor de urgență, Monica Mæland, a subliniat că noul sistem va fi un instrument util pentru multe sectoare pentru a stopa răspândirea în continuare a coronavirusului.

„Sistemul va fi util pentru sectorul sănătății în controlul infecțiilor și în depistarea infecțiilor, dar și pentru poliție și Autoritatea norvegiană de inspecție a muncii în rolul lor de a urmări încălcarea reglementărilor de carantină”, a subliniat Mæland.

Ministrul pescuitului și fructelor de mare, Odd Emil Ingebrigtsen, a declarat că industria fructelor de mare prevede un aflux mare de forță de muncă internațională pentru pescuitul de iarnă de anul viitor.

„Acest lucru va contribui la asigurarea faptului că acesta poate fi realizat într-un mod ordonat și bun, unde avem grijă atât de controlul infecțiilor, cât și de facilitatori pentru oamenii de afaceri care depind de lucrătorii sezonieri din străinătate”, a spus el.

Autoritățile din Norvegia au anunțat că decizia va intra în vigoare începând cu ianuarie 2021.

Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei și-a îndemnat cetățenii să evite călătoriile în districtul Laponia, Finlanda, cu excepția cazului în care este necesar, deoarece comunitatea va trece de la galben la roșu pe harta infecției COVID-19 pentru Europa.

Aceasta înseamnă că toți cetățenii acestui district vor trebui să urmeze o carantină obligatorie de zece zile, la sosirea lor în Norvegia, începând cu 12 decembrie.

În același timp, Norvegia continuă să-și sfătuiască cetățenii să evite călătoriile neesențiale în următoarele țări, în încercarea de a opri răspândirea Coronavirusului; Belgia, Andorra, Bulgaria, Estonia, Grecia, Franța, Irlanda, Italia, Islanda, Croația, Letonia, Cipru, Liechtenstein, Luxemburg, Lituania, Malta și Monaco.

În situația actuală de pandemie, guvernul Norvegiei și-a îndemnat cetățenii să nu călătorească în Polonia, Olanda, România, Portugalia, Slovacia, San Marino, Slovenia, Regatul Unit, Spania, Suedia, Elveția, Republica Cehă, Ungaria, Germania, Austria, Statul Vatican, precum și unele regiuni din Finlanda și Danemarca.

La începutul acestei luni, guvernul Norvegiei a decis să scutească de interdicția de intrare cercetătorilor din țări terțe, dacă aceștia ar putea să se autofinanțeze. În timp ce în noiembrie, Ministerul Norvegian al Sănătății și Serviciilor de îngrijire a anunțat că navetiștii din Finlanda și Suedia, care întră în țară de mai multe ori în 15 zile consecutive nu vor fi supuși regulilor de carantină.

Peste 40.800 de persoane au fost testate pozitive în Norvegia până în prezent, iar 387 de persoane au decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here