Reading Time: 2 minute

Multe dintre Insulele Feroe erau dificil de accesat, dar astăzi nu mai este nevoie să urci pe feribot sau elicopter de fiecare dată când vrei să vizitezi insulele vecine, datorită unei rețele impresionante de tuneluri.

foto: Estunlar

Acum, un nou tunel face călătoria între două dintre cele mai mari insule și mai ușoară. Un tunel subacvatic care leagă insulele Streymoy și Eysturoy este în lucru, și conectează capitala Tórshavn pe Streymoy de orașele Runavik și Strendur pe Eysturoy. În prezent, există un singur tunel care leagă cele două insule și este nevoie de o călătorie peste o oră cu mașina pentru a călători între cele două orașe – acum timpul va fi redus la doar 16 minute.

foto: Estunlar

Noul tunel, care se va deschide pe 19 decembrie, se află la 186 m sub nivelul mării și are o lungime de 10 km. Pentru a face călătoria prin tunel la fel de pitorească ca și vizitarea restului insulelor, sensul giratoriu subacvatic care le va permite călătorilor să conducă fie spre Runavik, fie spre Strendur din capitală, va include opere de artă ale artistului feroez Trondur Patursson, formate din sculpturi și efecte de lumină, a relatat BBC.

Noul tunel este cel mai mare proiect de infrastructură întreprins vreodată pe Insulele Feroe. La deschidere va exista o taxă de 12 USD, deși localnicii se pot opta pentru un abonament pentru a reduce costul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here