Reading Time: 2 minute

O insulă îndepărtată din Scoția încearcă să atragă oamenii să locuiască acolo, așa că, dacă aveți nevoie de o schimbare de decor, acesta ar putea fi locul potrivit pentru dvs.

Isle of Rum este o insulă minusculă, cu o populație cuprinsă între 30 și 40 de adulți și copii, deși poate fluctua cu lucrătorii sezonieri. Comunitatea caută solicitanți să închirieze în mod accesibil locuințe eco noi cu două dormitoare, care sunt în prezent în construcție la marginea satului Kinloch. Până acum, pentru oameni a fost dificil să mute Rum fără o ofertă de muncă și o casă, iar aceste case înlătură o barieră majoră pentru accesarea oportunităților de pe insulă în îngrijirea copiilor, producția de alimente, întreținerea casei, piscicultură sau turismul marin și montan.

Cu doar opt mile de la capăt, Rum a fost o dată cunoscută sub numele de Insula Interzisă. Aceasta a fost vânduta către în Nature Conservancy în 1957 și a devenit de atunci o rezervație pentru animale sălbatice precum căprioare, capre sălbatice, ponei, vulturi cu coada albă și o colonie de 120.000 de Manx, pasărea furtunii. Kinloch, cu portul pentru feriboturi, magazinul, oficiul poștal și telefonul public, este singura așezare a insulei, iar majestuosul castel Kinloch este atracția principală.

Se caută persoane sau familii dinamice care doresc să se adapteze modului de viață al insulei și să ajute la schimbări pozitive pentru această comunitate tânără și în creștere. Toate casele au acces la internet de înaltă calitate, iar solicitanții care desfășoară o activitate comercială, de competență sau alte activități care ar ajuta la diversificarea și creșterea economiei locale sunt bineveniți.

Termenul limită pentru depunerea cererilor este 28 august 2020, iar informații suplimentare sunt disponibile aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here