Reading Time: < 1 minut

Înainte de COVID-19, „restricțiile de călătorie” se refereau în principal la cerințele de viză, care interziceau sau complicau intrarea în anumite țări. Multe dintre aceste cerințe sunt încă în vigoare astăzi. Cu toate acestea, Oman tocmai a ridicat cerințele de viză turistică pentru vizitatorii din 103 țări, inclusiv SUA, Marea Britanie, 41 de țări europene printre care și România, Australia și Noua Zeelandă.

Anterior, toți turiștii trebuiau să solicite o viză online înainte de a vizita Oman, la un cost de 14 USD pentru 10 zile și 52 USD pentru 30 de zile. Acum, călătorii au voie să rămână fără vize timp de 10 zile, atâta timp cât au o rezervare la hotel, asigurare de sănătate și un bilet de avion de retur.

Există încă câteva cerințe COVID-19 pe care trebuie să le aveți în vedere înainte de a vizita Oman. Turiștii care sosesc în Oman trebuie să completeze un formular de pre-înregistrare online și să facă un test PCR la sosire pe cheltuiala lor (în jur de 65 USD). De asemenea, trebuie să descarce o aplicație de urmărire a contactelor, să se autoizoleze timp de o săptămână și să facă un al doilea test PCR după ce săptămâna respectivă se termină. De asemenea, trebuie să aibă asigurări de sănătate care să acopere cel puțin 30 de zile de tratament COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here