Reading Time: < 1 minut

Papa Francis oferă teste COVID-19 gratuite pentru populația fără adăpost din Roma. Gestul este în cinstea activităților Zilei Mondiale a Săracilor a Bisericii Romano-Catolice.

Tampoanele de testare sunt disponibile la o clinică de lângă Piața Sf. Petru, care a fost înființată de papa în mod special pentru a oferi îngrijiri medicale de bază persoanelor mai puțin norocoase.

Inițiativa urmează să continue pe termen nelimitat, administrând în prezent aproximativ 50 de teste COVID-19 pe zi, a raportat Reuters. Cei care au rezultate negative primesc un certificat pentru a intra într-un adăpost, în timp ce cei cu rezultate pozitive sunt trimiși pentru tratament.

În anii precedenți, non-pandemici, papa a sărbătorit Ziua Mondială a Săracilor cu o liturghie la Bazilica Sf. Petru și invitarea a 1.500 de persoane fără adăpost la masa de prânz, într-un auditoriu al Vaticanului. Din cauza restricțiilor COVID-19 din acest an, doar 100 de persoane vor avea voie să participe la masă. Prânzul a fost anulat, dar în schimb vor fi livrate în jur de 5.000 de pachete de alimente familiilor și 350.000 de măști pentru elevii din cartierele înconjurătoare ale Romei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here