Reading Time: < 1 minut

Costa Rica încearcă să-și reînvie industria turistică și va permite din nou călătorilor să viziteze țara, fără a solicita un test COVID-19.

Conform unui nou ordin guvernamental, începând cu 26 octombrie 2020, pasagerilor naționali și străini care întră în Costa Rica pe calea aerului nu li se va cere să prezinte rezultatul testului PCR negativ.

„Această decizie este luată în vederea deschiderii rutelor aeriene către toate țările la 1 noiembrie 2020 și ia în considerare faptul că Organizația Pan Americană a Sănătății, într-un document datat 9 octombrie, consideră că nu este necesar să se solicite teste sau să se impună carantină pentru reluarea călătoriilor internaționale”, a declarat Gustavo J. Segura, ministrul turismului.

Înainte de a ajunge în Costa Rica, călătorii vor trebui să completeze un chestionar Health Pass și să arate că sunt acoperiți de asigurări medicale.

„Îmi reiterez apelul către companiile din sectorul turistic de a aplica protocoale de prevenire într-o manieră cuprinzătoare și pentru turiștii naționali și internaționali, de a practica turismul în mod responsabil, urmând toate măsurile de precauție care au fost recomandate pentru a evita contaminarea. Respectarea și adoptarea acestor protocoale este esențială pentru a da continuitate în timp acestor măsuri treptate de deschidere economică, care contribuie fără îndoială la protejarea a mii de locuri de muncă în sectorul turistic din întreaga țară”, a spus Segura.

În ultimele două luni, peste 150 de companii au fost inspectate pentru a se asigura că respectă protocoalele de sănătate. O sută treizeci și trei au solicitat sigiliul Safe Travels acordat de World Travel and Tourism Council (WTTC).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here