Reading Time: 2 minute

Pandemia Covid-19 are un efect fără precedent asupra întregii lumi. Turismul a fost deosebit de afectat și odată cu apropierea sezonului de iarnă, există un mare semn de întrebare cu privire la piețele de Crăciun și dacă acestea vor avea loc în timpul sezonului festiv. În acest sens, Tourism-Review vă oferă o imagine de ansamblu a celor mai recente informații despre această chestiune în toată Europa.

Orașele germane anulează în mare parte

Numărul infecțiilor cu coronavirus din Germania a crescut rapid în ultimele săptămâni. Între timp, orașele se pregătesc pentru sezonul festiv, dar există o mulțime de incertitudine în acest sens.

Cu câteva săptămâni în urmă, s-a anunțat că marea piață de Crăciun de pe Marienplatz din München urmează să aibă loc și în acest an. Orașul a dezvoltat un concept detaliat de igienă în acest scop. Piața se va extinde la Karlsplatz și pe întreaga Sendlinger Straße. Acest lucru permite mai mult spațiu între tarabe și, astfel, între vizitatori.

Cu toate acestea, dacă pandemia se va înrăutăți, Munchen ar putea fi forțat să anuleze evenimentul. Acest lucru s-a întâmplat deja cu Tollwood Winterfestival care a fost anulat după o aprobare prealabilă.

Între timp, orașul Köln a anulat deja multe piețe tradiționale de Crăciun, inclusiv faimoasa și cea mai mare de la Cologne Cathedral. Realizarea altor piețe rămâne neclară, în ciuda faptului că orașul încearcă să vină cu un concept durabil.

Nürnberg și Frankfurt au ales, de asemenea, o cale similară cu cea din Köln. Ambele orașe au anunțat anularea piețelor respective. Berlinul și Dusseldorf au optat pentru aceeași soluție.

Viena Da, Strasbourg și Praga Nu

În alte țări din Europa, Viena se remarcă ca unul dintre orașele care își vor organiza faimoasele piețe de Crăciun. Vor fi 18 piețe cu un total de 852 de tarabe, dintre care prima va fi deschisă vizitatorilor din 12 noiembrie.

Pentru a menține evenimentul sub control, orașul a dezvoltat un concept cuprinzător de prevenire în coordonare cu experți din sectorul sanitar. Ideea capitalei austriece este de a oferi oamenilor „o bucată de normalitate” în acest sezon de Crăciun într-un moment dificil.

De asemenea, Madridul intenționează să organizeze tradiționala piață în Plaza Mayor. Se va deschide cu jumătate din tarabe și sub măsuri stricte igienico-sanitare.

În schimb, multe piețe din Franța nu vor avea loc anul acesta. În afară de Paris, unde faimoasa piață de pe Champs-Elysées a fost anulată, și la Lyon, piața de Crăciun din Strasbourg, care este cea mai veche din țară, nu va avea loc nici anul acesta. Orașul Luxemburg și Geneva s-au alăturat, de asemenea, pe lunga listă de orașe care și-au anulat punctul culminant al sezonului festiv.

Același lucru este valabil și pentru Praga, întrucât consiliul orașului a anunțat anularea pieței istorice săptămâna trecută din cauza situației epidemiologice din țara central europeană. Instalarea mai multor tarabe mici în Piața Orașului Vechi va fi posibilă numai în cazul unei îmbunătățiri a situației.

Astfel spus, va fi un sezon de Crăciun foarte diferit pentru orașele europene. În ciuda faptului că unele piețe vor avea loc, acestea vor fi complet limitate și, prin urmare, atmosfera festivă va rămâne, de asemenea, oarecum limitată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here