Servicii turistice mai bune cu personal de import

0
801
Reading Time: 2 minute

„Importăm forță de muncă de aproape trei ani. Prima cerere a fost pentru un restaurant din Centrul Vechi. Ne-au cerut 50 de muncitori. Apoi solicitările au crescut consdierabil.”

Ni se întâmplă des să fim serviți la masă de străini sau să îi vedem executând diverse sarcini atunci când suntem în vacanță. Fie că savurăm un cockatil la malul Mării Negre sau ne bucurăm de un perisaj mirific în inima Bașovului, deseori bunăstarea în timpul sejurului nostru este asigurată de angajați străini.

Corina Constantin ne-a explicat, într-un interviu acordat pentru Pagina de Travel de ce se întâmplă acest lucru.

Turismul românesc, realizat cu străini

Angajații străini nu sunt aleși la întâmplare, iar procesul de selecție este extrem de complex.

Corina Constantin, CEO Agenție de Recrutare: „Lucrăm cu mai multe țări exportatoare de forță de muncă, precum Filipine, Nepal, Sri Lanka sau India. Pentru fiecare tip de activitate se potrivește o anumită structură. Pentru pozițiile din bucătărie, mergem pe partea de Nepal, ajutor de bucătar sau chiar bucătar. Ospătari găsim în Sri Lanka și India, iar barmani din Filipine.”

Integrarea personalului este un alt proces amănunțit.

Corina Constantin, CEO Agenție de Recrutare: „Integrarea începe încă din momentul selecției, imediat după ce au semnat oferta de anagjare. Astfel că le sunt prezentate informații generale despre România, apoi detalii despre compania unde va lucra. Pentru integrarea culturală, alegem oameni de religie  budistă și hindusă, deoarece sunt mai toleranți. La sosirea în România le explicăm particularitățile noastre, ale sărbătorilor și odată la 6 luni reluăm acest brief și ne asigurăm că s-au integrat bine.”

Importul de forță de muncă este însă mult mai costisitor decât angajarea de personal autohton, dar România nu excelează la acest capitol în momentul actual.

Aproape 40 de mii de cetățeni străini muncesc oficial în România, potrivit datelor oferite de Ministerul Muncii. Un număr dublu, dacă ne raprotăm la anul 2012, atunci când aveam puțin peste 20 de mii de muncitori străini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here