Reading Time: < 1 minut

Sir David Attenborough a colaborat cu prințul William pentru a lansa Premiul Earthshot, pe care îl definesc drept „Premiul Nobel pentru ecologism”. Împreună cu un consiliu format din 11 membri, aceștia vor examina 50 de soluții pentru cele mai grave probleme de mediu din lume până în 2030, acordând 64,6 milioane de dolari pe parcursul deceniului celor care vin cu cele mai bune și mai inovatoare idei. Categoriile includ protejarea și refacerea naturii, curățarea aerului, revigorarea oceanelor, construirea unei lumi fără deșeuri și stabilitatea climatului.

Prințul William a declarat pentru BBC: „Premiul Earthshot se referă într-adevăr la valorificarea acelui optimism și a urgenței de a găsi soluții la unele dintre cele mai mari probleme de mediu”.

În timpul unui interviu acordat emisiunii Today a BBC Radio 4, prințul a explicat că premiul este un efort de a se asigura că generația actuală le oferă copiilor și nepoților o planetă „într-o stare mai bună decât am găsit-o”.

Oricine este eligibil pentru a primi premiul Earthshot, indiferent dacă este vorba de persoane fizice, grupuri comunitare, economiști, lideri, guverne, bănci, orașe sau chiar țări. Nominalizările pentru premiu se deschid pe 1 noiembrie 2020, cu o ceremonie anuală de premiere organizată într-un oraș diferit în fiecare an. Primul eveniment va avea loc la Londra în toamna anului 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here