Reading Time: < 1 minut

Guvernul spaniol ia în considerare impunerea carantinei în unele dintre cele mai afectate zone pentru a încetini rata infecției.

Numărul total de cazuri COVID-19 în țară este acum la 1.046.641, după ce a raportat miercuri 16.973 de cazuri, potrivit ministerului spaniol al sănătății.

Rata infecției cu coronavirus a Spaniei a început să crească rapid la sfârșitul lunii august și a început să înregistreze 10.000 de cazuri pe zi, după o scădere a testelor pozitive în timpul verii.

Mulți dau vina pe nerăbdarea de a scăpa de restricțiile impuse de stat menite să restrângă răspândirea virusului sau oboseala cauzată de liniile directoare de distanțare socială.

„Suntem mai puțin responsabili, ne plac petrecerile, întâlnirile cu prietenii”, a spus bancherul Carolina Delgado. „Nu ne-am dat seama că singura cale este distanțarea socială, lucruri simple, cum ar fi să nu stai împreună cu mulți oameni, să porți măști chiar dacă întâlnești prieteni.”

În timp ce decesele zilnice au fost în jurul valorii de 100, internările în spitale au crescut cu 20% la nivel național în două săptămâni și cu 70% doar în regiunea de nord-est a Cataloniei.

Acest lucru ar putea forța unele spitale din Barcelona să suspende procedurile non-urgente.

Sergio Hernandez, asistent medical din Madrid, a sugerat amenzi mai mari și controale mai exhaustive ale cazurilor pozitive, adăugând că protocoalele actuale de urmărire nu erau foarte bune și, probabil, amplificau rata infecțiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here