Reading Time: < 1 minut

Uber e minunat dar trebuie totuși să te lupți cu traficul pentru a ajunge la destinație. Cel mai bun mod de a evita traficul este pe calea aerului iar Spania este pregătită pentru asta. Enaire, autoritatea de navigație aeriană a Spaniei, tocmai a anunțat planurile de a începe lansarea de taxiuri aeriene în Barcelona și Santiago de Compostela începând cu 2022.

Directorul general al Enaire, Ángel Luis Arias, a declarat într-o conferință online: „Trebuie să mutăm mobilitatea urbană în a treia dimensiune: spațiul aerian. Și trebuie să o facem cât mai eficient și mai durabil posibil ”.

În acest caz, asta înseamnă utilizarea taxiurilor zburătoare pentru a transporta oamenii în jurul zonelor urbane.

El a continuat spunând: „Enaire, în calitatea sa de companie publică a Ministerului Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, este dispusă să își îndeplinească îndatoririle de a atrage și a ajuta companiile din sectorul privat sau organizațiile publice care sunt interesate să permită Spaniei să se poziționeze în fruntea dezvoltării și funcționării acestui nou sector.”

Două proiecte finanțate de UE sunt în desfășurare pentru a demonstra utilizarea taxiurilor aeriene în Europa, primul dintre acestea urmând să fie implementat în Barcelona și Santiago de Compostela în 2022. Dacă va avea succes, taxiurile aeriene ar putea revoluționa transportul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here