Reading Time: 2 minute

După mai multe întârzieri, Sri Lanka intenționează acum să-și redeschidă granițele pentru turism începând cu ultima săptămână a anului 2020.

Președintele din Sri Lanka, Gotabaya Rajapaksa, a dat acordul pentru redeschiderea aeroportului internațional pe 26 decembrie 2020.

Cerințe pentru turiștii care intră în Sri Lanka

Toți călătorii vor trebui să respecte următoarele cerințe pentru a intra în țară:
• Dovezi ale unui test PCR Covid 19 negativ cu 72 de ore înainte de sosire
• Testatare din nou la sosire
• Un al treilea test va fi făcut în ziua 7
• Toți călătorii trebuie să stea minimum 14 zile în țară
• Toți călătorii trebuie să solicite o viză online

De când s-au închis frontierele în martie, sectorul turistic care susține peste 12% din PIB-ul național a fost devastat. Recentul anunț că Sri Lanka își redeschide granițele pentru turism a dat multor localnici o nouă speranță pentru afacerile lor.

Vizitatorii din toate țările și de toate naționalitățile sunt bineveniți să viziteze Sri Lanka, spre deosebire de alte țări care au anunțat doar redeschiderea către vecinii apropiați. Sri Lanka speră să atragă turiști din Europa și Marea Britanie pe măsură ce vaccinările încep.

Turiștii din ce țări pot vizita Sri Lanka?
Guvernul din Sri Lanka a declarat că toate țările și naționalitățile sunt binevenite atunci când se redeschid granițele.

Când se redeschide Sri Lanka pentru turism?
26 decembrie 2020

Există o perioadă obligatorie de carantină la sosirea în Sri Lanka?
Nu. Dacă călătorii respectă toate cerințele de intrare, nu vor fi supuși unei perioade de carantină la sosire.

Cu toate acestea, dacă sunt testați la sosire și dau rezultate pozitive, carantina într-un hotel desemnat sau spitalizarea vor avea loc în funcție de detaliile cazului.

S-au reluat zborurile către Sri Lanka?
Se vor relua în curând. Începând din ianuarie 2021, zborurile internaționale vor ajunge pe 2 aeroporturi; Aeroportul internațional Bandaranaike (BIA) și Aeroportul internațional Mattala (MRIA)

Când Sri Lanka își va redeschide granițele pentru turism, toți călătorii vor trebui să solicite o viză online. Centrul de aplicații va începe să accepte cereri odată ce datele de redeschidere sunt finalizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here