Reading Time: 3 minute

Pandemia COVID-19 continuă să fie puternică, cu restricții în întreaga lume, însă mulți oameni sunt pregătiți pentru o schimbare de peisaj.

Este sigur să călătoriți și să stați la hotel în timpul pandemiei? Hotelurile știu că, dacă oaspeții lor încep să se îmbolnăvească, va fi rău pentru afaceri, așa că, pe măsură ce se redeschid, pun în aplicare măsuri de precauție precum curățarea sporită, obligativitatea purtării de mască, protecții din plastic și limitarea utilizării spațiilor comune interioare. Atâta timp cât luați măsuri de precauție, cum ar fi purtarea măștii, menținerea distanței sociale și practicarea unei igiene bune, puteți călători și vizita hoteluri în relativă siguranță.

Aflați ce se întâmplă la destinație

În prezent, nu doriți să călătoriți oriunde fără să știți ce se întâmplă la destinație în ceea ce privește răspândirea virusului, modificarea restricțiilor și politicile de carantină. Nu rezervați nimic dacă nu puteți anula în ultimul moment din cauza creșterii numărului de cazuri în zona de destinație sau dacă zona de reședință sau destinația dvs. de călătorie se confruntă cu o revenire la reguli stricte de carantină și restricții de călătorie. Înainte de a pleca în călătorie, asigurați-vă că nu există restricții care să vă împiedice să călătoriți.

De asemenea, trebuie să verificați nivelurile de răspândire a comunității în destinația dvs. de călătorie înainte de a pleca. Poate doriți să vă reconsiderați călătoria în cazul în care zona în care călătoriți are încă multă răspândire în comunitate, chiar dacă nu vă supuneți restricțiilor de călătorie sau regulilor de carantină.

Mențineți distanța socială și purtați mască

La fel cum ați face acasă, mențineți o distanță fizică minimă de 2 metri față de oricine și purtați o mască ori de câte ori acest lucru nu este posibil. Purtarea măștii este probabil cel mai eficient și important lucru pe care îl poți face pentru a te proteja pe tine și pe ceilalți de COVID-19. Purtați-o când intrați și ieșiți sau când utilizați spații comune în hotel, cum ar fi sala de sport sau când stați lângă piscină. Nu o purtați în timp ce vă aflați în piscină sau spa – se va uda și va deveni mai greu de respirat și mai puțin eficientă.

Luați măști suplimentare cu dvs. în călătorie, astfel încât să puteți trece la una curată la fiecare patru ore sau când cea pe care o purtați este murdară sau umedă. Măștile de pânză pot fi spălate manual în chiuveta camerei dvs. cu apă fierbinte și săpun și atârnate la uscat – folosiți fierul de călcat din cameră pentru o igienizare suplimentară.

Nu vă abateți de la practicile dvs. de igienă

Spălați-vă mâinile frecvent cu apă și săpun timp de 40 de secunde sau folosiți un dezinfectant pentru mâini timp de 20 de secunde. Curățați-vă mâinile după schimbul de bani, carduri, chei sau alte obiecte cu personalul hotelului, înainte și după ce ați mâncat și băut, după ce ați folosit baia și când ați intrat sau ieșit din zonele comune din hotel.

Dacă decideți să petreceți timp la barul sau restaurantul hotelului, asigurați-vă că acesta respectă instrucțiunile de distanțare socială pentru facilitățile interioare. Asigurați-vă că există stații pentru dezinfectarea mâinilor la intrarea în restaurante și baruri și utilizați-le. Poartă mască atunci când nu mănânci sau bei.

Evitați spațiile comune

Pe cât posibil, evitați să petreceți timp în spații comune din hotel. Folosiți room service sau servicii de livrare pentru a vă lua mesele sau pentru a mânca în aer liber. Poate doriți să evitați sala de sport a hotelului, dar piscina hotelului ar trebui să fie în regulă atâta timp cât păstrați distanța față de ceilalți oaspeți. Dacă aveți opțiunea, alegeți o piscină în aer liber.

Agățați semnul „Nu deranjați”

Doriți să reduceți la minimum numărul de persoane din spațiul dvs., așa că utilizați semnul „Nu deranjați” și evitați cameristele în timpul sejurului. Puteți cere ca prosoapele curate să fie lăsate în afara ușii. Merită, de asemenea, să cereți camera care a fost goală de câteva zile, dacă este posibil. Aduceți-vă propriile materiale de curățare și dezinfectați suprafețele atinse frecvent în camera dvs. când ajungeți – acestea includ telefonul, telecomenzile, întrerupătoarele de lumină și suprafețele plane din cameră. Nu uitați să lăsați un bacșiș pentru serviciile de menaj, chiar dacă nu le-ați folosit în timpul sejurului – cameristele trebuie să vă curețe camera după ce faceți check-out, probabil că va fi mai dezordonat decât de obicei și este un moment dificil să lucreze în industria serviciilor.

Călătoria poate fi complicată în timpul COVID, dar nu trebuie să fie complet în afara discuției. Indiferent dacă călătoriți pentru distracție, afaceri, urgențe familiale sau altceva, să stați într-un hotel poate fi relativ sigur atunci când luați măsuri de precauție rezonabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here