Reading Time: < 1 minut

Probabil ați observat, fie din experiența dvs. personală, fie din fotografii, că scaunele din avioane sunt de obicei albastre. Există doar câteva excepții de la această regulă informală.

Aceasta nu este într-adevăr o alegere aleatorie și există motive ascunse pentru care această culoare a fost aleasă de companiile aeriene.

Unii presupun că această culoare a fost aleasă, deoarece seamănă cu cerul. Dar explicația nu este atât de simplă pe cât ați putea crede. Primele scaune albastre au fost instalate avioane în urmă cu câteva decenii.

Potrivit oamenilor de știință britanici, majoritatea oamenilor asociază culoarea albastră cu fiabilitatea și siguranța, ceea ce este foarte important chiar și pentru pasagerii care nu suferă de fobii de zbor. Experții în psihologia culorilor spun că albastrul sporește încrederea în multe situații.

Mai mult, conform sondajului, 90% dintre oameni decid subconștient asupra atractivității unei afaceri, în funcție de culorile mărcii.

Dar, de asemenea, există un motiv practic pentru care companiile aeriene aleg scaune albastre. Murdăria și zgârieturile sunt mai puțin vizibile pe această culoare și, prin urmare, aceste scaune pot fi menținute mai curate pentru o perioadă mai lungă de timp comparativ cu scaunele acoperite cu o altă culoare, mai deschisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here