Reading Time: 2 minute

Tokyo este pregătit pentru un alt proiect unic la orizontul său – acesta seamănă cu o torță olimpică.

Tokyo’s Torch Tower se va ridica în aer înălțându-se la 390 de metri, făcându-l cel mai înalt zgârie-nori din Japonia când se va deschide în 2027. Turnul va include un hotel de tip boutique și o punte de observare cu vedere la oraș și la Muntele Fuji, relatează Kyodo News.

Când va fi finalizat, Torch Tower va fi cu aproape 92 de metri mai înalt decât cea mai înaltă clădire din Japonia, Abeno Harukas din Osaka. De asemenea, va fi mai înalt decât un nou turn de aproape 335 metri programat să se deschidă în Tokyo în 2023, potrivit CNN. Totuși, clădirea nu va fi suficient de înaltă pentru a sparge lista celor mai înalte 21 de clădiri din lume, condusă de Burj Khalifa, de 822 de metri, din Dubai.

Torch Tower din Tokyo face parte dintr-un proiect mai mare situat pe locul a ceea ce adăpostea Poarta Tokiwabashi, una dintre mai multele întrări într-un castel Edo din secolul al XV-lea care a ocupat odinioară această zonă.

Clădirea, care va fi situată în apropiere de Tokyo Station, va avea 63 de etaje de birouri, precum și un hotel de tip boutique, magazine și restaurante. Și flacăra lui va servi drept punte de observare.

De asemenea, va fi construit pentru a rezista activității seismice și va servi drept adăpost în cazul unui dezastru natural, a raportat CNN.

Mitsubishi Estate, dezvoltatorul din spatele proiectului și parte a conglomeratului Mitsubishi Motors, speră că noua clădire va fi percepută ca „o torță care luminează lumea”, conform site-ului web al companiei.

Totuși, Torch Tower nu este singura piesă de arhitectură din oraș care are o flacără. Tokyo găzduiește și sediul central al Asahi Breweries, o clădire care are forma unui pahar de bere cu o flacără deasupra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here